Western Digital с нови портативни външни хард дискове

western-digital-new-external-disksWestern Digital обнови своите My Passport и My Book серии от външни хард дискове с нов цветен и модерен дизайн. Във време, в което всички портативни дискове изглеждат еднакво, Western Digital се надява да преоткрие себе си с нова форма и цветен дизайн. Новите попълнения в двете My Book и My Passport серии имат обновен външен вид, който се състои от две половини – едната е гланцирана, докато другата е с по-релефна повърхност.

Цветът също е главен елемент в My Passport серията като нейните представители ще се предлагат в различни цветове, включващи жълт, черен,червен и бял. Междувременно производителят остава професионалист с My Book, чиито представители ще са само в черен цвят.Новият дизайн се дължи на новото партньорство с Fuseproject, чийто откривател и главен дизайнер Yves Behar стана известен с работата си по външния вид на множество устройства, сред които OUYA, Zolt charger, Kodak Super 8 camera, Jawbone Jambox и други.

Оставяйки новият външен вид на страна, Western Digital уверява, че дисковете са по-сигурни и надеждни от всякога. Потребителите ще могат да поставят парола за заключване на My Book и My Passport, с която да заключат своите данни с 256-bit AES хардуерна защита. И двете серии ще бъдат съвместими с Time Machine на MacOS, а потребителите на Windows и Linux ще могат да се възползват от софтуера WD Backup за автоматичен back-up, който ще е включен в пакета с устройствата.