Ревю на телефон Huawei Nova

review-huawei-nova-2Huawei е позната марка на потребителите със своите качествени устройства на изгодни цени. Huawei Nova е продължение в тази насока. с него компанията цели да изпъкне в пренаситения пазар на телефони от среден клас. За разлика от конкурентите си Huawei са предприели различен подход за изпълняване на тази задача – не променя много дизайна, а залага на опита си в направата на висококачествени устройства, което се вижда в характеристиките на този телефон.

Дизайн

Ако търсите телефон, който да няма много големи размери, то Huawei Nova е очакваното предложение. Въпреки че е добре телефона да има наличен голям дисплей за по-добри изживявания при филми и клипове, някои потребители предпочитат по-малките като размери устройства, които да се използват с една ръка. Nova предлага именно това. Дебелината на устройството означава по-трудно достигане на горния ъгъл на дисплея, но Huawei са добавили своя mini screen режим, който смалява показваното съдържание за по-лесно достигане. Металното шаси на Huawei Nova е наистина изящно със своите леко заоблени ръбове и блестящи метални ленти.

Дисплей

Филмовите маниаци ще се насладят на 5 инчовия IPS дисплей, който е ограден от черна ивица. Не е просторен като на много от грандовете на пазара, но е достатъчен за удобно гледане на видео. Добавената FUll HD резолюция прави изображението приятно свежо. Яркостта на дисплея е задоволителна и не е проблем използването му при пряка слънчева светлина. Добавен е и Eye Comfort режим за намаляване на напрежението в очите, който филтрира синия цвят и с това прави по-лека употребата му през нощта.

review-huawei-nova-3

Характеристики

За задвижването на Huawei Nova отговарят Android Marshmallow, без Emotion UI, Snapdragon 625 процесор и 3GB РАМ. Това значи безпроблемна работа при всякакъв вид натоварване. В операционната система са добавени някои промени – променен дизайн на уведомленията, които са разделени от съобщенията, и жестове, с които може да затваряте всяко приложение. Въпреки че процесорът е малко по-бавен от големия си брат Snapdragon 820, всекидневната употреба е безпроблемна. Има възможност и за боравене с няколко приложения наведнъж без да се забележи спад в производителността.

Батерия

В тази категория Huawei Nova е повече от успешен. Този телефон може да издържи повече от един ден без заряд на своята 3020 mAh батерия при високо натоварване, или до 48 часа при ниско. Добавен е и допълнителен ултра режим на запазване на батерията, който спира всички допълнителни функции на телефона и оставя само основните – обаждания, изпращане на съобщения и т.н. Зареждането на Huawei Nova е бързо като с половин час зареждане може да се използва цял ден.

review-huawei-nova-4

Камера

В Huawei Nova са налични 12MP главна задна и 8MP предна камери. Интерфейсът на камерата е сходен с този на iPhone – лесен за използване и бързо научаване. Освен това има достъп до различни филтри и режими на осветеност на снимката. Автофокусът е бърз и трябват само секунда или две за фокусиране при разместване на телефона. Заснетите снимки са с много добро и реалистично качество на цветовете при различна осветеност. Подвижните обекти са съвсем леко замазани, но не вреди на качеството на снимката. Дoстъпен е и HDR режимът, за да се балансира по-лесно светлината в случай, че е проблем. Може да се заснема и видео с Full HD резолюция, като в допълнение има стабилизатор на изображението. Възможността за записване в 4К също е налице, но без стабилизацията. Предната камера също е на високо ниво и снимките са с живи цветове и приятен вид дори при ниска осветеност.

Заключение

Huawei Nova е добра комбинация между хардуер и дълъг живот на батерията. Всеки потребител, който иска да има добро устройство на ниска цена, трябва да даде шанс на това предложение от Huawei.

Reviews

  • Дизайн8
  • Дисплей9
  • Камера10
  • Хардуер8
  • Издръжливост на батерията10
  • 9

    Оценка