Ревю на телефон Sony Xperia E5

review-xperia-e5-2

Sony Xperia E5 е най-евтиният смартфон задвижван от Android на Sony тази година. Въпреки това японската компания не се слави с подобен вид телефони, а с висококачествени устройства способни да привлекат и най-претенциозния потребител. Затова новото бюджетно предложение на марката трябва да се пребори с многобройните си съперници в класа, за да направи добро впечатление. Очакваното, което може да бъде доставено на потребителя, в бюджетния клас се промени драстично през последните години. При наличието на многобройни китайски попълнения цените на тези устройства падат постоянно. Още нещо, което се променя, са границите между ниския и средния клас телефони. За това е уместно да се каже, че Sony Xperia E5 има някои характеристики на средния клас за много ниската си цена.

Дизайн

В днешни дни достъпните бюджетни телефони са здраво сглобени устройства и доста често с добър дизайн. Това важи с пълна сила за Sony Xperia E5, които запазва прословутия дизайн на Sony. Разбира се за цената си не може да се очаква невероятната естетика на Xperia XA например, но в модела присъстват много тънките рамки, които го правят много удобен за употреба. За съжаление телефонът е капсулован, което значи, че няма лесен начин за отваряне на задния капак. Заради това слотовете за SIM и картата с памет се намират отляво. На горната страна се намира единствено 3.5мм жак за слушалки, докато бутона за включване/отключване заедно с управлението на силата на звука се намират отдясно.

Дисплей

Както последните предложения на компанията и Sony Xperia E5 има 5 инчов IPS дисплей. Но има няколко разлики с предшествениците си. За начало дисплеят показва по-топли цветове, което го прави по-лесен за използване при ниска светлина, но няма поддръжка на Sony Mobile BRAVIA Engine 2 и Super Vivid Mode, които допълнително увеличават качеството на снимките и видеото. Благодарение на своята 720р резолюция може да се насладите на филми с високо качество, а заради адаптиращото се осветяване на дисплея се запазва от мощността на батерията.

review-xperia-e5-3

Характеристики

Въпреки че Sony Xperia E5 се задвижва от не много мощният Mediatek процесор и има 1.5GB РАм, при използването телефона доказва, че е доста добро устройство за цената си. Операционната система Android 6.0.1 Marshmallow и приложенията работят много добре без особени проблеми. За съжаление и тук намираме доста от приложенията на Sony, които са инсталирани на телефона предварително. На телефона може да се играят и някои от леките игри при това с добро качество и без проблем. Въпреки това при по-изискващите предложения телефона леко загрява в горния си край, но не е нищо особено.

Батерия

Що се отнася до батерията Sony полагат доста усилия в това направление, което много добра новина за потребителите и феновете на марката. Големината на батерията в Sony Xperia E5 е 2,300mAh. Тя е достатъчна, за да осигури един пълен ден на използване на този телефон. Няма наличие на ненужно допълнително изтощаване на батерията, но в края на всеки ден ще се налага презареждане. За голямо съжаление Sony Xperia E5 не поддържа никакъв вид бързо зареждане, което значи че за пълен заряд на телефона са нужни около 2 часа.

review-xperia-e5-4

Камера

Главната камера отзад е с големина на сензора от 13MP и се представя доста добре при много условия. Интерфейсът не е променен и всеки потребител не би се затруднил при използването му. При заснемане на движещи се обекти и сцени при ниска светлина камерата успява да се справи поносимо с детайлите. Предната камера е 5MP, но тя се затруднява при различните нива на светлината, въпреки това снимките са добро качество.

Заключение

Sony Xperia E5 е един от най-евтините телефони на пазара в момента и се държи на особено високо ниво сред съперниците си. Атрактивен и солиден дизайн заедно със задоволителна производителност и живот на батерията този телефон заслужава да бъде в ръцете на потребителите, целящи се в този ценови диапазон.

Reviews

  • Дизайн9
  • Дисплей9
  • Камера8
  • Хардуер8
  • Издръжливост на батерията7
  • 8.2

    Оценка