Ревю на Nintendo Switch

Всеки познава Nintendo. В последно време станаха известни и нашумели дори повече от останалите софтуерни гиганти, които много често не могат да надминат с нищо така оригиналните и интересни идеи на Nintendo. Днес ще Ви представим нещо по-различно от това, което сте свикнали да виждате в сайта ни – Nintendo Switch. За начало можем да кажем само едно – това НЕ Е просто конзола.

Дизайн

Малко по-нагоре казахме, че това не е просто конзола. В случая, това съвсем няма общо с клишираните изрази, които всички използват. Nintendo Switch има 3 приложения – Първото като преносим компютър, второто като устройство, побиращо се във Вашите ръце и третото – като игрална конзола.

С устройството ще получите два откачащи се контролера с възможност за преобразуването им в по-стандартен тип, 2 каишки, които могат да бъдат прикачвани към въпросните контролери. Има възможност да прикачите конзолата към телевизора си. Това не са всички екстри, а до тук станаха много.

Характеристики

Конзолата се настройва изключително лесно, дори от хора, които не разбират от технологии. Както казахме, устройството има 3 режима. Това го прави изключително добро и практично за всякакви цели. Възможност за качествена връзка с интернет, мултиплеър, както и онлайн мултиплеър. Към конзолата има инсталиран онлайн магазин за нови игри и ъпдейт на съществуващите, правещ го винаги модерен. Графиките с нищо не превъзхождат тези на Xbox. Животът на батерията е относително кратък – около 2 часа и половина активна употреба при графично непретенциозна игра. Възможност за прикачване на външна батерия, също както при мобилните телефони и лаптопите.

Геймпад

За жалост, всяко нещо, което изпълнява много функции, не прави нещата перфектно. Точно това се случва и при тази конзола – геймпадът е неудобен, функцията за преносим лаптоп – също. Но Hd Rumble технологията е повече от страхотна и впечатляваща – разработчиците на всякакъв тип хардуер трябва да я вземат под внимание, тъй като говорим за една нова технологична революция. Както вече казахме, във всяка фукция на въпросното устройство ще има нещо, което ще бъде некомфортно за употреба. Това установихме ние, от Install.bg, след няколко седмици продължителна употреба.

Заключение

Конзолата е една от скъпите на пазара. Възможностите да се трансформира от едно устройство в друго с много добри, но изпълнението е компромисно, тъй като геймпадът е неудобен, преносимият компютър – също. Батерията не е много издръжлива. Налични са много, много игри, които пристигат в комплект с конзолата – спестява много големи разходи за игри. Възможност за връзка с интернет и много други екстри и функционалности. За това, което предлага, конзолата определено не е на най-добра цена. Препоръчваме закупуването на отделни устройства за всяка една от целите, тъй като по този начин може да се окаже, че устройството не става за нито едно от трите предназначения. То е направено идеално за едни, но доста неудобно за други. Помислете внимателно преди покупка.