Проектът Скорпио – мечтата на геймърите в 4K

Една голяма стъпка напред..революцията чука на вратата! С новата конзола на Майкрософт, изключително позната и известна марка, всичко става възможно в света на геймъра! Единственото нещо, което ни остава да чакаме след изобретението на Нинтендо, е това на Майксрософт – Скорпио. Продуктът вече има собствена страница в официалния сайт на Майкрософт, където е описано абсолютно всичко, което може да ни интересува. „Това ще бъде първата и единствената игрална конзола в света, предлагаща истинско 4К гейминг преживяване и наистина уникална виртуална реалност„, коментират от фирмата производител.

Скорошна новина от Windows Central ни позволява да погледнем вътре, в същината на новия продукт. Те обясняват как точно е планирано да се осъществи новото 4К чудовище – Скорпио. Ще бъдат включени HEVC и VP9 кодекси, за да се осъществи стрийм от услугите като Нетфликс и Youtube.

 

Фокус върху 4K технологията – иновацията

Това е нещо, което Xbox вече са готови да направят, но въпросната игрална конзола, както вече казахме, използва HEVC кодекс за енкодинг на 2160p и 60 фрейма/секунда видео за записване на игри и качване в мрежите за видео споделяне, споменати горе.

Всичко това, което казахме на по-лесен и достъпен език – иновационната джаджа ще позволи на всички, които записват как играят, да го правят само с 1 бутон – от самия запис до качването в избраната платформа.

 

Това определено ще бъде коренна промяна за цялата общност на геймърите-влогъри. Конзолата ще позволява изключително качествен запис, по-добър дори от този, предлагащ една много скъпа карта, която вероятно ще запълни целия хардуер на устройството. Разбира се, всичко казано до тук не е потвърдено от Майкрософт. За сега ни остава само да чакаме

Надяваме се, че чакането няма да е дълго. Надяваме се също така, че тази конзола определено ще бъде нещо уникално, нещо по-добро и определено ще ни впечатли.