6 безпогрешни признаци, че вашият телефон се подслушва

подслушване на телефонаПроследяващите приложения стават все по-популярни, тъй като повече хора са започнали да купуват програми, които им позволяват да имат пълен достъп до специфични устройства.

Ако имате някакви подозрения, че вашият телефон се подслушва, има начини да се разбере дали наистина е така.

Обърнете внимание на посочените по-долу показатели и лесно ще можете да разберете дали телефона ви се подслушва от някого!

№ 1: Проблем с изключването на телефона

Един от най-важните показатели е да сте наясно дали има някаква неоснователна активност на вашия телефон. Ако установите, че имате проблеми с изключването му, устройството най- вероятно е подслушвано.

Един от най-често срещаните проблеми, когато един телефон се подслушва от разстояние е значително забавяне при изключването.

№ 2: Следете за някаква странна или случайна дейност на телефона

Както вече споменахме, необяснимото поведение може да е друг показател, който може да докаже, че сте били подслушвани.
Трябва да обърнете сериозно внимание на телефона си, ако подозирате, че някой друг има достъп до него. Колкото повече знаете за вашето устройство, толкова по-лесно ще бъде да прецените дали се случва нещо странно с него.

№ 3: Заслушайте се за шумове и кликвания при провеждане на разговор

Слуховите анормални фонови шумове и кликвания по време на разговор, са фактори, които биха могли да означават, че сте били подслушвани.
Ехо и статични звуци, са съмнителните шумове, които можете да чуете , ако сте били подслушван. Причината , поради която се чува тези звуци е другото лице, което слуша вашите разговори.
Също така, много от приложенията за проследяване често записват разговорите ви и ги прехвърлят директно към друг човек. Това може да предизвика странни звуци, докато говорите с някого по телефона.

№ 4: Информация за повишена консумация на данни 

Проследете интернет трафика си и преценете дали имате повишено потребление в последния месец.

Като се има предвид, че още някой има достъп до вашето подслушвано устройство, това означава, че той ще има достъп до всички ваши приложения, дори и интернет браузъри. А това със сигурност ще доведе до увеличение на свалените и качени данни.

Друга причина може да бъде, че тези шпионски приложения предават информация на друго място. Тези трансфери се завършват чрез интернет и да се правят 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата.

№ 5: Гореща и бързо падаща батерия

Два признака подсказват, че телефонът ви се подслушва: кратък живот на батерията и изключително високата й температура.

Инсталираното приложение за проследяване и подслушване позволяват непрекъснато да се използват, затова е възможно драстично увеличение на използваната енергия от батерията.

Както при по-голямата част от мобилните устройства, когато работят по- продължително, то несъмнено ще бъдат горещи на пипане. Приложението за проследяване работи безшумно във фонов режим, а батерията се претоварва и загрява.

№ 6: Следете за кодирани текстови съобщения

Появата на някакви кодирани текстови съобщения, гарантира почти на 100%, че някой се е опитал да ви подслушва и вашата информация вече не е на безопасно място.

С голямото количество на шпионски приложения, предлагани на пазара, все повече хора започват да установяват, че техните телефони са били подслушвани или проследявани. Ако се притеснявате за вашия телефон, че евентуално се подслушва, потърсете дали някой от горните признаци не са налице.