Western Digital обещават по-бързи SSD дискове

western-digital-faster-ssdWestern Digital съобщи за голямо откритие в 3D NAND технологията, което означава, че може да очакваме нови SSD дискове на пазара. Работейки съвместно с Toshiba, Western Digital са съумели да направят първите в света дискове с 3D NAND технология, в които се използват 64 слоя порстранство на диска, подредени вертикално. Тази новост ще е под името BiCS3 и ще използва 3-бита-за-клетка технологията, която е най-малката в индустрията. Western Digital добавят, че не само ще добавят повече капацитет, но и подобрени производителност и надеждност.

Началното производство вече стартира, но разбира се ще мине време преди да видим готови продукти. Въпреки че от компанията казват за модели, предназначени за пазара до изложението Q4 2016, дисковете с BiCS3 няма да са достъпни за масовите потребители преди първата половина на 2017г. Що се отнася до първите модели с тази технология, те ще започнат от 256 гигабитов капацитет като благодарение на нея ще има и модели с големина от 500 гигабита на един чип.

Д-р Siva Sivaram, вицепрезидент на Western Digital коментира: “Пускането на новото поколение 3D NAND технология, базирано на нашата 64 слойна архитектура затвърждава нашето лидерство при NAND flash технологиите. Заедно с BiCS2, нашето 3D NAND порфолио се разширява значително, увеличавайки възможностите ни за задоволяване на интересите на клиентите във всички аспекти”.