Toshiba спира производството на потребителски лаптопи

toshiba-stops-consumer-laptops-1

Toshiba потвърди, че спира производството на потребителски клас лаптопи за Европа и САЩ, докато запазват производството им в Япония, и се фокусира върху продажбите на лаптопи от бизнес клас, предназначени за големите корпорации за тези райони. В последно време компанията изпитва затруднения при продажбата на машините си, въпреки доставянето на продукти с най-нови технологии. Според слухове, които в последствие бяха опровергани, ще има сливане на компанията с други два гиганта Fujitsu и Vaio. Въпреки това Toshiba разглежда вероятно партньорство с друг производител на компютри.

Според последни данни Toshiba се надява продажбите на най-добрите модели лаптопи да донесат толкова очакван скок в продажбите. В изказване на компанията се казва, че компанията ще се съсредоточи върху производството и продажбите на своите Tecra и Portégé марки за корпоративния пазар на световния пазар. Въпреки това DynaPad, прекият конкурент на Surface Pro 4, със своята разглобяема клавиатура и олекотен дизайн, ще остане в производство.

Основен фокус в продуктите на компанията ще бъдат много тънките лаптопи, таблети и комбинираните устройства. Това е логична стъпка, тъй като според прогнози на специалисти се очаква голям скок в търсенето на подобни устройства. Останалите произведени лаптопи, включително тип Chromebook, ще бъдат разпродадени. Потребителите, които закупят тези останали модели или вече са направили покупка на подобни лаптопи, няма да бъдат лишени от гаранционните условия на своите лаптопи.