Microsoft ще промени драстично Skype

microsoft-changes-skype-1

Microsoft съобщиха, че скоро ще има версия на приложението Skype Universal Windows Platform (UWP). Тестващите имащи компютри и таблети работещи с Windows 10 ще имат възможността да ползват новото приложение за съобщения. То няма да е достъпно все още за Windows 10 Mobile, но от компанията обещават това да се случи скоро.

Microsoft съобщават още и за промените в интегрирането на Skype в новата си операционна система, които са продиктувани, по думите на самата компания, от получените резултати от миналата година. Най-големият проблем, според общността, е използването на Skype на устройства работещи на висока резолюция и разбира се главната цел на Skype UWP ще бъде именно това. От компанията обещават нов изчистен облик на програмата като са премахнати всички ненужни менюта и функции.

Според първоначалните данни за използването на приложението, потребителите ще имат възможността да се вписват със своя Microsoft Account, да свържат Skype ID и да имат достъп до контактите си в програмата, за да започнат чат, изпращат снимки и да вземат участие в групови дискусии. Емотиконите и emoji също ще са достъпни заедно с функцията за известяване за писането на другите участници в чата. От компанията казват, че в следващите издания на програмата ще има представяне на нови функции, като създаване на групи и провеждането на чат и видео разговори в нея, както и споделяне на снимки и видео. Бъдещето на Skype, според идеите на Microsoft, е всички функции да са обединени в Skype UWP приложението.