Как да използваме iCloud за прехвърляне на снимки

transfer-photos-pc-iphone-1

Благодарение на приложението iCloud е възможно прехвърлянето на снимки от компютър към iPhone, iPad или iPod. Apple използва услугите предоставяни от iCloud, за да осигури отдалечен достъп до снимки, заснети от iPhone, на други устройства като iPad например. Това е много удобна функция, за да се елиминира използването на свързващи кабели. В този урок ще Ви покажем как да използвате iCloud за прехвърляне на снимки от компютъра Ви до някое от мобилните устройства на Apple.

1. За да се осъществи прехвърлянето на снимки първото нещо, което трябва да направите е да отворите в браузъра Ви сайта iCloud.com, където да попълните своя Apple ID.

2. За да получите достъп до галерията си трябва да изберете Photos на горния ред. В зависимост от скоростта на връзката Ви и броят налични снимки, времето за зареждане може да варира.

3. След зареждането може да изберете кои снимки да прехвърлите с помощта на бутона Upload, намиращ се в горния десен ъгъл на екрана, с негова помощ ще получите достъп до картинките и снимките намиращи се в компютъра Ви.

4. След като сте избрали кои снимки да прехвърлите изберете Open/Choose и те ще бъдат прехвърлени към вашия iCloud, откъдето ще имате достъп до тях от своето устройство – iPhone, iPad или iPod.
Важно е да се отбележи, че снимките ще бъдат качени в хронологичен ред в зависимост от датата на заснемането им.