Топ 5 на най-страшните игри

horror-game2Нищо не може да се сравни с усещането да играеш добра, наистина страшна игра. Понеже вие контролирате главния герой, изживяването може да е много по-екстремно и  реалистично от това да гледате и най-страшния филм.

За последните десетилетия излязоха много хорър игри, така че имаме голям избор от качествени заглавия. Често тези игри идват под формата на сървайвъл хорър – когато  трябва да направите всичко по-силите си, за да оцелеете при минимални шансове. Понякога дори не разполагате с основни средства, с които да се защитавате, което вдига  адреналина още повече.

Това е нашата подредба на 5 от най-ужасяващите игри – в нея присъстват от стари класики до нови заглавия, които един ден също ще станат класики.

dead-space5. Dead Space

Почти е жалко, че Dead Space е толкова страшна, защото по-боязливите играчи няма да успеят да се насладят на една от най-уникалните атмосфери в индустрията. Ужасът  на Visceral Games е един от най-добрите в жанра и една от най-уникалните сървайвъл игри изобщо. Действието се развива в зловещ космически кораб, където враговете са излезли направо от най-лошите ви кошмари. Тук обаче не можете да изпразните пълнителя в  некроморфите и да се надявате да сте ги направили на решето, защото играта разчита на една доста интересна система. Играчът трябва внимателно да се прицели в  крайниците на чудовището, за да го убие, което означава, че е нужна голяма точност в напрегнати ситуации. Следващите игри от поредицата заложиха повече на екшъна, но  оригиналната Dead Space все още е неповторима тръпкаdead-space3

Damned14. Damned

Колко пъти сте гледали някой филм на ужасите, след което сте обсъждали с приятелите си колко глупави са били тинейджърите, когато ги е преследвал свръхестествения  убиец? Опитайте се да играете Damned и ще разберете точно защо онези измислени герои са постъпили така.
Damned е мултиплеър игра, която изправя четирима оцелели срещу едно управлявано от играч чудовище. Оцелелите трябва да минат нивото, докато чудовището ги дебне,  плаши и им се смее от сенките. В играта тегне едно усещане за безпомощност докато героят ви попада в различните капани.damned3

outlast13. Outlast

Тъкмо когато изглеждаше, че сървайвъл жанрът позапада, Outlast внесе малко свежест и адреналин. Черпейки вдъхновение от испанския филм на ужасите REC, Outlast  предлага едно екстремно изживяване, което кара играча да се чувства сякаш смъртта го чака зад всеки ъгъл.
В играта няма оръжия, а играчът просто някак трябва да оцелява в мрачната лудница, пълна с убийци. Единствените ви пособия са тетрадка и камера с нощно виждане, с  която да виждате в тъмното. Outlast е една от най-страховитите игри и е само за най-закоравелите фенове на жанра.outlast2

amnesia12. Amnesia: The Dark Descent

Ужас в най-чистата му форма. Разработчиците от Frictional Games знаят, че не това, което виждате е най-страшно, а онова което знаете, че е там, но не виждате. Играта  е хищник, а играчът е плячката, безмилостно преследвана от смъртоносен, загадъчен враг.
Също като в Outlast, играчът не разполага с никакви оръжия и не може по никакъв начин да се защити от опасностите, които го дебнат в сенките. Amnesia не предлага  толкова забързани и напрегнати нива, но това сякаш я прави дори още по-ужасяваща. Героят ви постепенно ще откачи, ако наблюдава чудовището или се лута в тъмното  твърде дълго. Най-добрата тактика обикновено е да обърнете гръб на чудовището и да гледате в сянката му, молейки се да ви остави намира. Когато не можете да се  защитите и просто прекланяте глава в мрака, надявайки се че ще останете жив. Каква по-голяма тръпка от това, да се чувствате напълно безпомощен и да се надявате  чудовището с изкуствен интелект да не ви забележи. Тръпката е гарантирането, а разцъкването на тази игра от феновете на жанра задължителна!Amnesia-3

silent-hill-21. Silent Hill 2

Никоя класация за най-страшните игри не може да е пълна без Silent Hill 2. Това не е просто една от най-добрите игри на ужасите, но също така и една от най-добре  направените игри изобщо.
Ужасът в Silent Hill 2 не разчита на евтини номера и страшни изненади. Това е ужас, който изправя космите и на гърба ви. Той пропълзява под кожата ви и не можете да  го забравите дълго време. Играта бърка дълбоко в най-мрачните дълбини на човешката психика, занимавайки се с неща, които никога преди не са ни били представяни по  този начин. Silent Hill 2 има потресаващо добра история, която надминава повечето от ужасите в която и да е медия без значение филм или игра е. Няма истински фен на  страшните игри, който да не е играл и стигал до края на тази игра.silenthill2

Така решихме да подредим нашата класация за най-страшните игри. Ако не сте играли някоя от тези игри, сега му е времето. Всяка една страшна игра съдържа в себе си  уникалност и голяма доза панически ужаси, но според нас тези 5 заглавия се отличават от останалите хорър игри, макар че имаше доста спорове кои игри да бъдат  добавени. Има и други доста добри заглавия на игри които бяха на път да изместят някои игри от нашата класация.