Ревю на Sony Xperia Z4 Tablet

xperia-z4-tablet-2

Ако се чудите какъв таблет да си купите и търсите висококачествена изработка то тогава Sony Xperia Z4 Tablet заслужава вашето внимание. Ако държите да имате водещ модел с Android, който да е издържан в хардуерен и софтуерен план, то тогава най-новия продукт, който японският технологичен гигант Sony пусна на пазара е точно за вас. Sony Xperia Z4 Tablet е тънък, високопроизводителен, 10-инчов таблет, снабден със солидно покритие, което не пропуска прах и вода в корпуса.

Дизайн

Таблетът впечатлява с изключително фините си физически размери. С тегло 393 грама и диагонал на дисплея 254 мм той има потенциала да засенчи Samsung Galaxy Tab S 8.4 , тежащ 294 г,  и 9.4-инчовия Apple iPad Air 2 ( тегло 437 г). Дебелината му е само 6.1 мм, което в комбинация с теглото го прави най-тънкия и лек 10-инчов таблет, достъпни в момента на пазара.

xperia-z4-tablet-4

xperia-z4-tablet-1

Благодарение на заоблените ъгли и леко извити краища моделът е компактен и лесен за придържане. Безспорно най-атрактивната черта е водо и прахоустойчивото покритие, утвърдено със  сертификат  IP65/68, което казано на по-достъпен език, означава, че ако бъде оставен за по-продължително време  във външна и неблагоприятна за технологии среда, например близо до море, в баня или изложен на вятър,  устройството ще запази здравината си и ще продължи да функционира безпроблемно.

Функции

Sony Xperia Z4 Tablet се управлява от най-новата версия на операционната система на Google – Lollipop 5.0, която не блести със значителни революционни подобрения, но все пак предлага новости, които могат да грабнат окото. Тези, които притежават и други продукти на Sony като телевизор, смартфон Xperia или PlayStation, могат да свързват таблета си с тях и да ги контролират чрез него. Пример: ако искате да гледате видеоклип в YouTube, може да свържете таблета с телевизора и да се наслаждавате на уголемената картина.

Хардуер

Sony Xperia Z4 Tablet  е екипиран с осемядрен процесор Qualcomm Snapdragon 810 64-bit, с тактова честота 2GHz и 3GB RAM. Капацитетът на вътрешната работна памет е 32 GB, което позволява свободното съхранение на всякакви текстови, снимкови, музикални и видео файлове. Наличен е слот за microSD карти, който дава възможност за разширение на паметта до 128 GB. Техническият арсенал се допълва от Bluetooth 4.1, FM радио и NFC свързаност.

Производителност

Имайки предвид солидните технически параметри, не е изненада, че Xperia Z4 Tablet предлага висока производителност и бързина при изпълнение на зададените команди. Базисните операции като проверка на пощата, възпроизвеждане на видео или сърфиране в Мрежата се изпълняват безпроблемно. Любителите на мобилните видео игри също биха останали доволни, тъй като таблетът предлага повече от отлично графично представяне и по време на игра в много редки случаи може да се появи засечка.

Дисплей

Xperia Z4 Tablet разполага с 10-инчов многофункционален тъчскрийн екран с разделителна способност 2560 х 1600 пиксела, както и богато разнообразие от цветове, които правят картината по-жива.

xperia-z4-tablet-3

Всякакво HD съдържание, възпроизведено с този дисплей, впечатлява с многообразието от наситени цветове, дори потребителският интерфейс заедно с иконите сам по себе си представлява красива гледка за окото.

Камера

Налице са две камери: една 5.1-мегапикселова, разположена фронтално; тя е особено подходяща за видео разговори и селфита. Основната камера се намира на гърба. Тя е 8 МР и дава възможност за видеозаснемане. Максималната резолюция на снимките заснети с камерата е 3264 x 2448. И двете камери не изпъкват с перфектни възможности. Снимките не са много висококачествени и се  забелязва шум. Разбира се, с помощта на различните приложения, снимките могат да се манипулират и модифицират  до удовлетворяващ резултат. Определено камерата е една от малкото слаби страни на Sony Xperia Z4 Tablet. Таблетите не се славят с много качествени камери, а и това не е тяхното главно предназначение. Ако си търсите устройство за създаване на качествени снимки по-добре това да е смартфон.

Батерия

Таблетът разполага с мощна батерия, чийто капацитет се равнява на 6000 mAh. Това означава, че след едно пълно зареждане устройството може да издържи около 17 часа в пълен режим на натоварване.

Заключение

Безспорно Sony Xperia Z4 е един от най-актуалните Android таблети на технологичния пазар в момента.  Удивителната му конструкция,  спиращата дъха картина и бързоскоростно възпроизвеждане предлагат едно наистина прекрасно преживяване за всеки любител на този вид устройства.

Reviews

  • Дизайн8
  • Дисплей10
  • Камера7
  • Хардуер9
  • Издръжливост на батерията9
  • 8.6

    Оценка