Как се изрязва част от песен или звук

mp3-cut1Няма човек, който да не харесва част от дадена песен. Всеки си има любим припев, който да иска за тон на звънене. Веднага се задава въпроса как да изрежа част от песен. Налични са дузина програми, за изрязване на песни. Повечето от тях или са претрупани, или се използват трудно, или въобще не се справят добре. Програмата, която ще ви покажем е най-интуитивната на пазара от години. Само с 3 клика може да изрежете част от всеки един MP3 файл. Всичко това се случва без никакви компресии на файла, за да няма загуба на качеството на звука. Аудио файла е съвместим с всички мобилни устройства които могат да възпроизвеждат MP3 аудио файлове. И най-вече всичко е БЕЗПЛАТНО! Програмата поддържа и много дълги музикални файлове.

1. Изтеглете и инсталирайте MP3 Knife

Програмата може да изтеглите от официалния уебсайт: MP3 Knife. Инсталацията протича за секунди. Програмата е съвместима с всички версии на Windows.

2. Стартирайте програмата

Ще се появи малко прозорче в, което има няколко бутона. Освен тях имаме и няколко екранчета, които показват времето на началната и крайната точка. Виждаме дължината на отрязъка. Има и поле, в което се показва позицията, в която се намираме. Това е, всичко е просто.

3. Заредете желания от вас аудио файл

Натиснете бутона Open и заредете избрания музикален файл. Прослушайте файла посредством бутоните Play, Stop и Pause. Намерете точното време на началото и края на отрязъка, който искате да изрежете от звука.
Фигура1

4. Изберете откъс от аудио файла

Поставете начало и край на частта, която искате да изрежете. Отбелязването става посредством бутоните Select Start и Select End. То може да се случи по време на слушането на песента или след пауза в дадения момент.

5. Прослушайте частта, която сте отбелязали

Може да прослушате това което сте избрали за изрязване чрез бутона Play Selected. Ако има нужда поставете отново точките за начало и край, като няма нужда да ги триете преди това.

6.Запишете готовия файл

Записването става от бутона Save. Появява се рутинен прозорец, в който да зададете къде да се запази файла. След записването може да използвате файла неограничено.