Samsung ще покаже Galaxy S6 на 1 март

samsung-premiera1

Остават броени седмици докато Samsung представи най-новият си смартфон. Компанията е изпратила покани до медиите за събитие на 1 март в Барселона.

В поканата не са посочени подробности, но се оказва, че ще бъде показано новото от линията Galaxy. Събитието, наречено “Samsung Galaxy Unpacked”, ще се проведе по време на Световният мобилен конгрес в Барселона, където беше обявен и Galaxy S5. Компанията ще предава събитието на живо в YouTube.

От Samsung все още не са потвърдили за какво точно става въпрос, но е много вероятно на 1 март да бъде показан Galaxy S6, който ще е с доста по-различен дизайн от предшествениците си.

Според скорошни слухове, Galaxy S6 ще е в два варианта: един с метален корпус и един с извит дисплей – също като Galaxy Note Edge. Металният корпус е нещо ново, тъй като Samsung обикновено използват пластмаса, но изглежда сега са заложили изцяло на метала, както си личи и от новия Galaxy A7.

Според същия източник, Samsung ще покаже и нов смарт часовник с кръгъл дисплей по време на конгреса, макар да не е ясно дали ще бъде в рамките на същото събитие. Не се споменава с каква операционна система ще е новият часовник, но най-вероятно ще е с Tizen, а не с Android Wear.

До Световният мобилен конгрес остават няколко седмици и Samsung могат да променят плановете си до тогава, макар това да е малко вероятно. Според Business Insider, с Galaxy Note 4 и Note Edge корейската компания е тествала пазара за устройства с извити екрани и висококачествени материали, опитвайки се да се конкурира с Apple и други производители.