Новият по-бърз уеб протокол HTTP 2.0 е одобрен

http20

Новият HTTP (Hypertext Transfer Protocol) протокол беше одобрен и се очаква да излезе скоро. Последната версия беше HTTP 1.1, като тя беше създадена през далечната  1999г. от W3C. През годините се е работило върху този нов протокол, но чак сега вече имаме версия в завършен вид. Както през 1999г. потребителите получиха подобрения в интернет  връзката чрез версия 1.1, HTTP 2.0 идва също с големи подобрения.

В основата на новата версия HTTP/2 стои протокола на Google SPDY, този протокол позволяваше по-бърза и по-добра връзка. Разбира се, след излизането на новия протокол очакваме още по-бърза връзка. А от Google възнамеряват да спрат използването на протокола SPDY в техния браузър Google Chrome. Също така новия стандарт ще e по сигурен и ще предоставя на потребителите едно по-спокойно сърфиране в интернет, но вие си бъдете предпазливи все пак.

От Google дълго време са настоявали за подобрение в защитата на потребителските лични данни. Благодарение на Google ще имаме по-голяма сигурност, и личните ни данни в интернет ще са поне малко по защитени.

Макар и с нов протокол, и по-добра защита, вие се пазете от хакерски атаки и злоупотреба с личните ви данни. Ще имаме подобрения в сигурността, но не е това главното предимство на новия протокол. Главното и най-важно подобрение за повечето хора е по-скоро бързината и скоростта. Всеки желаещ може да тества новия протокол HTTP 2.0 чрез интернет браузърите Mozilla Firefox и Google Chrome.