Ревю на Toshiba Encore 2

toshiba-encore-2-review

Toshiba не са нови на пазара с Windows 8 таблети – компанията дебютира с 8-инчовия Encore миналата година. Encore 2 обаче, освен че е първият 10-инчов таблет на компанията, също така е най-евтиният таблет с такъв размер. Може да не е най-голямата иновация на Toshiba, но за тази цена са направени много малко компромиси с качество и производителност на модела.

Дизайн

На пръв поглед, Ecnore 2 изглежда невпечатляващо. 18-милиметровия кант лишава таблета от по-компактна форма, каквато виждаме в по-новите таблети, макар да прави по-удобно хващането му.

Устройството е с дебелина 9мм и не може да се нарече ултра тънък, какъвто е например Samsung Galaxy Tab S със своите 6.5мм. Някой друг милиметър повече обаче не винаги оказва съществена разлика, а и да не забравяме, че по-тънките таблети са й значително по-скъпи.

toshiba-encore-2-review1

С тегло 550гр, Encore 2 е достатъчно лек, за да го държите с една ръка и почти не се усеща в чантата на рамо.

Трябва да споменем, че след по-продължителна употреба, златистият заден панел на корпуса започва да се износва и драска. Някои бутони пък са разположени малко странно, например Start бутонът. В почти всички Windows 8 устройства той е отпред и в центъра, докато тук е в средата на горния ръб.

Екран

10.1-инчовият екран може да е със скромната резолюция 1280х800px, но има отлични ъгъл на виждане, яркост и отражение.

toshiba-encore-2-review3

Покритието на екрана при някои таблети ги прави неизползваеми в определени ситуации. За щастие, в Encore 2 трудно ще можете да се огледате в дисплея. Ъгълът на виждане също е много добър и ще можете да разчитате екрана независимо от това как сте хванали таблета. Яркостта не е впечатляваща, но е повече от задоволителна.

Операционна система

Encore 2 е въоръжен с Windows 8.1, което означава, че можете да сваляте и инсталирате всичко от Windows Store или да пускате всякакви други познати файлове.

toshiba-encore-2-review2

Ако предпочитате да използвате таблета повече като лаптоп (благодарение на клавиатурата, която се продава отделно), трябва да сте наясно с ограниченията му. MicroSD портът е чудесна опция, с която можете да добавите до 32GB към вградената памет. За съжаление Encore 2 не разполага със стандартни USB портове, макар това да е очаквано при тези размер и форма.

Производителност

Мощта на Encore 2 идва от процесора Intel Atom с честота 1.8Ghz, комбиниран с 2GB RAM памет. При тестовете таблетът остава по-назад от някои свои конкуренти, но не страда от никакви осезаеми проблеми със скоростта. Въпреки това може да очаквате някои стандартни за операционната система бъгове.

toshiba-encore-2-review4

Таблетът разполага с две камери – 5 мегапиксела отзад и 1.5 мегапиксела отпред. Не очаквайте чудеса от тях, тъй като не правят най-качествените снимки.

Toshiba не дават пълни спецификации на батерията на Encore 2. Тя издържа не по-малко от тази на оригиналния модел и с едно зареждане без проблем можете да гледате 10-12 часа видео. Представянето й е напълно приемливо.

В заключение ще кажем, че Encore 2 е приятно подобрение над оригинала. Достъпният 10-инчов Windows таблет не е иновация, но успява да се вмести в златната среда между качеството и цената.

Reviews

  • Дизайн7
  • Дисплей7
  • Камера7
  • Хардуер7
  • Издръжливост на батерията7
  • 7

    Оценка