Samsung предупреждава за усложнения с Windows 10

samsung-warns-about-upgradeПотребителите използващи лаптоп с марката Samsung не трябва да надграждат своята операционна система. Това е послание отправено директно от компанията, подадено заради потенциални проблеми, които може да имат компютрите и лаптопите на Samsung с новата версия на Windows.

По данни от The Register, един от многото потребители, използващ лаптоп на Samsung, чиято Wi-Fi карта не е сработила с новата операционна система, се е свързал с поддръжката на Samsung, откъдето са посъветвали да не се инсталира Windows 10, заради несъвместимост на драйверите, предложени в сайта на производителя. Представител на поддръжката допълва още, че най-доброто решение за сега е да продължат работата си с досегашните версии на системата, докато не се изгладят всички проблеми с Windows 10.

Това разбира се значи, че тези потребители, които имат желание да се възползват от безплатното надграждане до Windows 10, ще трябва да заплатят, тъй като то изтича в края на другия месец. От друга страна потребителите, които са надградили заради опитите на Microsoft да доставят новата си ситема, ще имат неизползваемо устройство. И в двата случая нищо добро не се очаква, или поне не скоро.

Старите драйвери, които не са обновени за работа с Windows 10 са сериозен проблем, начело с драйверите за картите за безжична връзка. Samsung не са единствените, които имат проблеми в тази насока. Във връзка с това в изявление направено от говорител на компанията на 2 юни беше съобщено, че драйверите вече са с подходящи версии и могат да бъдат изтеглени от сайта на компанията.