Samsung обмислят да сложат водно охлаждане на Samsung Galaxy S7

samsung-galaxy-s6-8

На никого не му харесва телефонът му да прегрява и поради това да му пада батерията прекалено бързо или високата температура да причинява неприятно усещане докато държите прекалено загряло устройство в ръцете си. Възможно е и даже високата температура да повреди вашия тъчскрийн.

Във връзка със слухове от Китай, Samsung обмислят да сложат водно охлаждане на телефоните си в близко бъдеще. Хората които се занимават с гейминг или овърклокване на техника вече са запознати с технологията на водното охлаждане която е – тръби, със специална течност в тях, които минават около компонентите. Но, да сложиш водно охлаждане в нещо толкова малко като смартфон е едно доста сериозно предизвикателство!

Има непотвърдени слухове, че това ще увеличи дебелината на телефона само с 0.6мм, ако разбира се успеят да се справят с предизвикателството това ще открие нови възможности за Samsung понеже ще могат да интегрират още по-мощни компоненти!

Samsung не е първата компания която обмисля поставянето на водно охлаждане в свой смартфон, като вече има смартфони с подобно. Sony и Microsoft са компаниите които вече имат телефони с водно охлаждане, това са: Microsoft Lumia 950 XL и Sony Xperia Z5.

След като вече знаят, че е възможно трябва само да измислят как да не натоварят телефона и да няма драстично увеличение на дебелината на смартфона.