Как най-лесно да инсталираме драйвери на компютъра си

how-install-driversВсеки един от нас рано или късно си купува компютър без операционна система. Или пък просто преинсталира компютъра си. Някои драйвер може да се скапе. В този и в ред други случай се нуждае инсталиране на нов драйвер. Обикновено към компютъра ни идват дискове с нужните дравери. Ако ползваме лаптоп, то от сайта на производителя можем да ги свалим. Има и случаи, в които компютъра ни е сглобяван част по част. Може и да сме загубили дисковете. Процесът по идентификация на всяка част е много бавен. Търсенето на драйвери също. Следва да ви покажем как се инсталират драйвери – бързо и лесно. Решили сме да използваме една от най-популярните програми за това Driver Genius.

1. Изтеглете и инсталирайте Driver Genius

Официалният уебсайт на Driver Genius. От уебсайта може да изтеглите и закупите програмата. Инсталацията става с няколко клика. Работата с програмата е много лесна. Тя дава възможност за сваляне и обновяване на драйвери. Запазване на копие на драйверите и възстановяването им. Премахване на драйверите и следене на информация за компютъра ви.

2. Стартирайте програмата

При първото стартиране на програмата ще бъдете подканени да сканирате компютъра си. Направете го. Това ще ви отнеме не повече от няколко минути. Ще се появи списък с драйверите, които ви липсват. Ще видите и драйверите, които се нуждаят от ъпдейт. За да намери Driver Genius най-актуалните драйвери за вашия компютър, трябва да имате интернет връзка.

3. Изтеглете липсващите драйвери

След като сте готови със сканирането и имате готов списък прегледайте го. Може да изтеглите драйверите един по един чрез избирането им и кликването на бутона Download. Ако желаете може да изтеглите всички чрез бутона Download All.
how-install-drivers1

4. Обновяване на наличните драйвери

След като имате свалени всички драйвери извършете ново сканиране. То ще провери дали всички драйвери на вашият компютър са най-новите налични. При наличие на файлове за обновяване, то се извършва посредством бутонът Fix Now. Той ще изтегли нужните файлове. Замяната на файловете става автоматично. Правете това периодично.

5. Направете копие на новите си драйвери

Вече когато всичко е готово може да запишете резервно копие на нещата, които сте инсталирали. Въпросното копие се възстановява чрез опцията Restore Drivers на програмата. Копието се прави от раздела Back Up Drivers. Отидете там. Ще се задейства процес на сканиране, който е по-дълъг от предходните проверки. Това е така, защото се сканират всички драйвери по отделно във всичките им файлове. Все пак трябва да направим функционално копие. След като това приключи ще се появи нов списък. В него са отбелязани всички драйвери, които са налични на вашият компютър. Изберете тези, които ще запазваме и натиснете Next. Изберете типа на копието – архив, инсталатор, папка и т.н. Изберете, къде да се запази копието. Сега изчакайте докато отново всичко зареди. Всичко е готово.
how-install-drivers2