Ревю на Just Cause 3

just-cause-3-review-2

Just Cause 3 е приключенска игра в “отворен свят” направена е от Avalanche Studios и издадена от Square Enix. Играта бе обявена на 11 ноември 2014. Това е третата игра от поредицата Just Cause и нейния предшественик Just Cause 2 която бе пусната през 2010. След като бе пусната играта на 1 Декември 2015г. за Microsoft Windows, PlayStation 4 и Xbox One, играта получи много положителни ревюта с критици които хвалят отворения свят и механиките за унищожения.

История и геймплей

Действията в играта се развиват на остров Medici. Влизате в ролята на Rico Rodriguez който е героя в играта и имате 1000 квадратни метра на разположение да правите каквото си пожелаете. Имате възможност да изследвате пещери, скали и още куп други неща. Имате също така няколко инструмента които са Ви дадени от играта за използване докато пътувате, терена на играта е доста разнообразен – гора, град, планини, скали, море, може да летите във въздуха със самолет.

just-cause-3-review-7

Притежавате и кука с която да се закачате за разни неща и може или да се придърпвате към тях, или да дърпате обекти за които сте закачили куката към себе си, зависи от размера. Но това са странични неща в играта, нека преминем към същинското действие в играта.

just-cause-3-review-5

Главното действие в играта е битката срещу зловещия Sebastiano Di Ravello който е диктатор на Midici и иска да завземе света. Вие трябва да го спрете неговия зъл план!Di Ravello иска да използва Bevarium – експлозив и минерал с магнитни свойства, за да превземе света. Затова когато Rico отива на Medici се среща с негов стар познат Mario Frigo и правят план за унищожение на Vis Electra, това е компанията която захранва с ток базата на Di Ravello…

just-cause-3-review-6

Имате огромен арсенал от оръжия – автоматични оръжия, пистолети, гранати, базука дори! Можете да карате мотор, кола, да скачате от хеликоптер с парашут и да правите изненадващи атаки, стратегически цели и др.

Заключение

Играта има нещо което повечето други игри нямат – свобода на действие. Точно затова тя е толкова много хвалена, това е една игра от висок клас. Играта е толкова хвалена заради нейния прекрасен отворен свят.

Не искате да се занимавате с военни действия? Можете да изследвате целия остров, скалите, пещерите, горите, целия остров е отворен за Вас!

Вие сте човек на разрухата и искате да победите злодея? Спрете Sebastiano Di Ravello и злия му план да завладее света! Играта би доставила огромно удоволствие и на двата типа играчи.Графиката на играта е невероятна, вижда се всеки малък детайл сякаш сте там, но това води до малък минус на играта и това е, че заема доста място във вашия хард диск. Но, ако направите този компромис и поиграете тази игра, няма да съжалявате.