Как се конвертира от MKV към AVI

convert-mkv-to-avi1MKV е файлов формат, който функционира като контейнер на няколко писти – аудио, видео, ефекти, текст и т.н. Всяка писта е свързана с друга писта. Така се получава крайният вариант, който виждаме на екрана. Този формат е добре направен, но не е съвместим с всички устройства. Нуждае се от допълнителни плейъри и кодеци. За да направим дадения файл съвместим с всички устройства трябва да го превърнем в AVI файл. Ето как става това:

Изтегляне на нужния софтуер

Изтеглете безплатния MKV to AVI Video Converter направен от any video converter. Може да го изтеглите от официалния уебсайт на програмата MKV to AVI Video Converter. Тази програма ще ви свърши отлична работа.

Добавяне на видео файл

Добавете MKV видео файлът в програмата. Това става като натиснете бутона Добавяне на видео (Add Video) и намерите желаният файл от твърдия си диск. Възможно е конвертиране на цяла партида от видео файлове. Може и да ги свържете помежду им.

Настройки при конвертиране

Изберете изходният формат на файла. Тази програма е безплатна, но въпреки това разполага със стотици файлови формати за различни устройства. Форматът AVI се намира в падащото меню горе в дясно. Трябва да отворите падащото меню, намира се до бутона за конвертиране. AVI конфигурациите са много, ако не знаете, коя ви трябва използвайте Customized AVI Movie. Ще го намерите в отворилото се падащо меню и изберете Видео файлове (иконата представлява кино лента).

За хората, които знаят какви настройки трябва да се направят може да използвате, който и да е формат. Програмата позволява да промените всеки един детайл.

convert-mkv-to-avi

Конвертиране на файла

Стартирайте конверсията. Натиснете бутонът Конвертирай (Convert Now). След като процесът е завършил може да натиснете върху Output Folder, за да отидете на мястото на готовия файл.