Ревю на Saints Row Gat Out of Hell

gat-out-of-hell-1

Макар оригиналната “Saints Row” да беше разкритикувана заради липсата си на оригиналност, поредицата постепенно се превърна в една от най-интересните на пазара. От бухалки, приличащи на секс играчки, до пълно копиране от “Матрицата”, “Saints Row” си намери мястото сред абсурда и се радва на голямо внимание от феновете.

Верни на традицията, Volition пуснаха “Gat Out of Hell” – самостоятелен експанжън, който лежи върху основите на “Saints Row 4”, но стига до екстремни висоти. Новото допълнение дава на играчите пълната свобода и власт, след което ги кара да поемат на мисия, която е твърде нелепа дори по стандартите на поредицата.

gat-out-of-hell-5

Както може би сте се досетили от името, “Gat Out of Hell” дава на играчите възможността да играят с Джони Гат. След кратък флирт със смъртта, той се завръща в екипа на Светците, но не за дълго. Докато си играе с мистична дъска Уиджа, Президентът на вселената е завлечен в Ада, където трябва да се ожени за Джезабел, дъщерята на Сатаната. Ядосан от ситуацията, Джони се отправя към Ада, за да си разчисти сметките със Сатаната.

gat-out-of-hell-4

Тази история със сигурност кара всеки фен на “Saints Row” да се усмихне и определено е помогнала за продажбата на доста дигитални копия. За съжаление, макар “Gat Out of Hell” да е самостоятелен продукт, той е общо взето допълнение към “Saints Row 4”. Тоест историята служи като епилог на миналата игра и се превърта за 2-3 часа. Освен това колкото история има, тя е разказана в много кратки филмчета, повечето от които са лишени от добре познатия ни хумор. Volition са се постарали да направят играта забавна, в това няма спор, но някои хора може да намерят майтапите за не особено сполучливи.

Основният геймплей в “Gat Out of Hell” трябва да е добре познат на всеки, който е играл предишната част. За да победят Сатаната, играчите трябва да потърсят помощта на няколко същества от подземния свят, след което да изпълнят по няколко мисии за всяко от тях. За разлика от “Saints Row 4” обаче, тук в мисиите не е вложена толкова изобретателност.

gat-out-of-hell-2

Най-впечатляващото в “Gat Out of Hell” е дизайнът на отворения свят. Понеже за играчите няма ограничения, Volition са им дали няколко доста готини суперсили. Джони Гат може да спринтира през Ада и дори да лети за известно време. В общи линии се превръща в демоничен герой и като такъв може да призовава слуги, които да вършат мръсната му работа.

Оръжията, от друга страна, са претупани набързо и има само няколко, които приличат на готини вариации на добре познати пушки.

“Gat Out of Hell” взема някои от най-добрите неща от “Saints Row 4” и макар да има своите недостатъци, със сигурност ще е забавно мини приключение за всеки фен на поредицата.