Ревю на Xbox One S

review-xbox-one-s-3Microsoft прави множество заявки за конзолите си с Xbox One S. Тя е 40 процента по-малка и много по-приятна на външен вид версия на Xbox One, която беше пусната преди почти три години, заедно с някои ключови разлики. Първата е вградения 4K Ultra HD Blu-ray плейър и съвместимостта с High-Dynamic-Range (HDR) видео за подобрен контраст и по-широк спектър на цветовете. Не на последно място е и поддръжката на Ultra HD стриймване на приложения като Netflix или Amazon Prime Video.

Дизайн

Моделът с 2TB памет е в бял цвят с черен акцент, докато оригиналът е сбор от матирано черно с хромирани акценти. Отворите за въздух са налични и при Xbox One S, но са различни от Xbox One. Диагоналните отвори са заменени от кръгли перфорирани отвори заедно с 5 инчов отвор за вентилатора на най-големия панел. Дори при максимално натоварване от часове игра при Ultra HD резолюция и стриймване в 4К, вентилатора дори не се активира. Отпред в лявата половина намираме USB 3.0 порт, намиращ се точно под Ultra HD Blu-ray дисковото устройство. По средата намираме кръгъл бутон за изваждане на диска, а самата система се включва от бутонът във формата на логото на конзолата вв дясната част. Точно под него в Xbox One S има заложено IR приемащо устройство. Благодарение на него боравенето с менюто и приложенията не изискват Kinect сензор. На задната страна се намират HDMI, два USB 3.0, оптичен аудио и мрежов портаове.

review-xbox-one-s-2

Характеристики

Въпреки че споделят еднакви имена, няма начин да сбъркате Xbox One с Xbox One S. One S е с размери 9.125 x 11.7 x 2.5 инча, докато оригиналната е с 13.1 x 10.8 x 3.1. Xbox One S изглежда се носи във въздуха заради половин инчова плочка от черна пластмаса, която се слива със задния панел, но е прибрана на останалите места. Това звучи изумително, но разликата е още по-очевидна при вида на двете конзоли, поставени една до друга. При всеки поглед на двете заедно ще се питате как Microsoft са успели да поставят същия хардуер и захранване в далеч по-малки размери. Благодарение на това поставянето на конзолата в раница за използване извън дома е постижимо, особено допринася и теглото от едва 2,9 кг.

review-xbox-one-s-4

Геймпад

Контролера на Xbox One S представлява ревизиите, които Microsoft са направили на устройствата при предишните версии на конзолата. Той притежава извити ръкохватки, приятни на натиск бутони и 3.5mm жак за слушалки. Повърхността на долната му част добавя много по-добър захват и приятно усещане при използването му при продължителна дейност. Може да се използва и като Bluetooth контролер за компютър и според компанията с доста по-добър обхват.

Заключение

Безспорно Xbox One S печели сърцата на потребителите с възможността си да предостави игра на върховни резолюции и новия удобен контролер. Паметта от 2TB ще е предостатъчна за игри и приложения. Ако и вие сте от хората, които обичат да играят игри на своя телевизор, при това с пълна резолюция, то определено трябва да дадете шанс на Xbox One S.