Intel с ново поколение процесори

intel-kaby-lakeСедмото поколение процесори на Intel беше официално обявено и производителя подсказа, че те могат да помогнат за направата на по-тънки лаптопи. Skylake процесорите вече ни показаха много машини като HP Spectre, с едва 10.4mm дебелина, въпреки това Intel твърди, че със седмото поколение, с кодово име Kaby Lake, процесори ще започне появата на 10мм 2-в-1 устройства и лаптопи. Всичко това е възможно благодарение на 14нм+ архитектура, която е с много по-тъник профил и по-здрави транзисторни връзки. Като резултат ще видим по-ефикасни чипове, които ще използват от 4 до 15 вата мощност. Освен подпомагането за направата на по-малки устройства, подобрената архитектура довежда до 12% по-добра производителност на процесора и 19% по-добро сърфиране в мрежата.

Тези цифри наистина са много обещаващи, но Kaby Lake процесорите се фокусират върху подобряването на 4К видео и игра. Седмото поколение съдържат нов медия енджин, изграден върху Gen9 графичната архитектура, което позволява на потребителите да работят върху 4К видео в реално време. Заедно с новите VP9 и HEVC 10-bit декодери потребителите ще могат да стриймват непрекъснато с резолюция 4К от порядъка на 9 часа. Що се отнася до игрите, Intel демонстрираха 15W чип с вградена видео карта способен да поддържа 32 FPS при Overwatch във Full HD 1080p резолюция.

Intel Kaby Lake ще стартира с шест процесора. Това включва три от U-серията за Ултрабуци и много тънки ноутбуци, а останалите три от Y-серията ще задвижват лаптопи без вентилатори. В допълнение производителя ще представи и нови представители на Core M и Core I сериите. През януари Intel ще покажат допълнителни V-Pro чипове предназначени за десктоп потребителите, които и ще са съвместими със предходния сокет на дънните платки.а