Как да играем Playstation 3 игри на компютър

play-ps-games-on-pcПреди време беше много трудно да играем игри, които са предназначени за Playstation на компютъра си. Но това вече не е така, благодарение на новата услуга на Playstation – PS Now. С добавянето на услугата към каталога на компютрите използващи Windows вече всеки има достъп до повече от 400 игри за PlayStation 3, както и още заглавия добавяни всеки месец. Разбира се тази услуга е платена ($19.99) на месец за неограничен достъп до игрите. В този урок ще Ви покажем как да се възползвате от тази нова услуга.

Подсигурете използването на съвместима версия на Windows

Преди да започнете трябва да се уверите, че използвате Windows 7, Windows 8.1 или Windows 10. Ако е необходимо използвайте програмите в тези версии за надграждане, за да имате най-новите добавки за безпроблемна работа на системата си.

Изберете контролер

За да играете на игрите най-добре е да използвате DualShock 4 контролер, който е във всеки комплект на конзолата. Ако имате Playstation може да използвате него. Заедно с това трябва да си набавите Mini-USB кабел или USB Wireless Adaptor от Sony, за да свържете контролера към своя компютър. В случай че нямате DualShock 4 и не може да набавите такъв е възможно да използвате Logitech F310 например.

Уверете се, че интернет връзката Ви е бърза

Тъй като ще стриймвате PlayStation 3 игри по интернет през сървърите на Sony, трябва да имате бърза и стабилна интернет връзка за безпроблемна игра. Според компанията е достатъчно да имате 5Mbps или повече, но колкото е по-бърза, толкова по-добре. Затова нашият съвет е бързината да е 10Mbps или повече.

Направете свой PS акаунт и се запишете в PS Now

Ако притежавате PS3 или PS4 вероятно имате PSN акаунт. В случай че нямате трябва да направите такъв в официалния сайт на PSN. Не забравяйте да се запишете за PS Now като го активирате в сайта.

Изтеглете приложението

За да играете игри чрез PS Now трябва да изтеглите приложението. Щом го направите стартирайте и се впишете с вашия PSN акаунт и изберете абонамент ако не сте все още. След това свържете своя контролер и изберете игрите, които желаете.