Ревю на Android Nougat

review-android-7-nougat-2

След изненадващ дебют и месеци на спекулации, Android 7.0 Nougat вече е готова да заеме мястото си в семейството на Android системите. В нея няма да видим цялостно преправяне на системата на Google. Вместо това Nougat прави така, че всичко да действа с една идея по-добре. Като се вземе в предвид и фактът, че тази система е изградена върху много стабилна основа, Android 7.0 Nougat ще изуми всички с добрата си и стабилна работа.

Достъпност

Преди да започнем е нужно да отбележим няколко неща. Може да измине време преди да получите своя Android 7.0 Nougat ъпдейт. Това време може да се увеличи дори повече ако не използвате Nexus телефон или таблет. Производителите държат в тайна своите планове за този ъпдейт. В случай че притежавате Nexus, може да го запишете в Android Beta програмата и да получите работеща версия на Android 7.0 Nougat.

Дизайн

В тази нова версия на Android няма значителни промени по облика на системата, поне за сега. Възможно е да има промяна, но тя ще бъде видяна при разкриването на новите Nexus устройства на Google. Всъщност при показването на началния екран едва ли ще забележите разлика. Това се променя веднага след като потребителя започне да борави със системата.

Нови възможности

review-android-7-nougat-4В Android 7.0 Nougat Google са добавени много нови функции, но две от тях могат да променят начина на използване на устройството.
Първата е подобрени известия. В предишните версии на Android известята се групираха при функциите на телефона, докато не се отвори някоя от тях. В Nougat може да отворите по-подробна информация за тези известия. Например ако имате нов e-mail може да се види не само кой го изпраща, но и предишни писма, които са в пощата. Всяко известие може да се променя чрез продължително натискане на известието.
Втората е възможността за използване на две приложения едновременно на един екран. Принципът на действие се изразява в активиране на съвместимо приложение и посредством задържане върху неговия прозорец може да се зададе да заема само половината дисплей, докато другата половина може да се използва от друго. Разбира се има и приложения, които не могат да оперират на по-малките дисплеи.
Сред останалите новости се намират и възможност за промяна на размера на иконите, промяна в големината на решетката за всички приложения в хранилището, промяна в менюто за настройки и много други.
Обновяванията също ще се извършват незабелязано и няма да представляват проблем. Nougat поддържа два дяла на системата – единият за ежедневната работа, а другият за инсталиране на големи системни ъпдейти.

Сигурност

Криптирането в Android 7.0 Nougat е на ниво файлове, което значи, че приложенията могат да работят на защитеното Ви устройство и да вършат функциите си преди да се отключи телефона или таблета. Също така по-слабите устройства може да бъдат криптирани на части и с това да заработят по-бързо.

Заключение

Безспорно новата версия на системата на Google представя много иновации за по-надеждна и ефективна работа. Разбира се има какво още да се желае, но добрата основа е поставена и може да очакваме още подобрения. Всичко това може само да кара потребителите да чакат за така искания ъпгрейд, но колкото и време да отнеме ще си заслужава.