Samsung спира от продажба Galaxy Note 7

samsung-stops-sales-galaxy-note-7Samsung потвърдиха спирането на продажбите на новия си модел Samsung Galaxy Note 7, както и че изисква всички продадени до момента телефони. Въпреки че компанията съобщи за 35 устройства на милион са засегнати и се самозапалват, но това е твърде много. В изявлението си компанията съобщи: “Samsung е ангажирана с производството на продукти с най-високо качество и ние приемаме сериозно всеки сигнал за проблем с тях от своите ценени клиенти. В отговор на последните сигнали свързани с Galaxy Note 7 ние проведохме цялостно разследване и открихме проблем с батерията на устройството.”

“До дата (1-ви септември) има 35 случая от различни точки на света и в момента провеждаме инспекция съвместно със своите доставчици за идентифициране на вероятни засегнати батерии на пазара. Въпреки това грижата за защитата на нашите клиенти е на първо място и спираме продажбите на Samsung Galaxy Note 7. За клиенти, които вече са закупили устройството, ние ще заменим настоящия с нов през следващите седмици. Признаваме неудобството, което това може да причини на пазара, но го правим, за да подсигурим доставянето на висококачествени продукти на своите клиенти.”

По какъвто и начин да се погледне на ситуацията, тя е много лоша за Samsung, тъй като акциите им претърпяват сериозен удар. Производителя се радваше на много добри продажби и желание за Samsung Galaxy S7 и Samsung S7 Edge, а Galaxy Note 7 получи много сериозни упреци и критики. При всички положения може да става дума за подмяна единствено на батерията, но Samsung желаят да се презастраховат. За това може да се очаква съвсем скоро изпращането на новите устройства за заместване на дефектиралите.