Ревю на телефон Lenovo Phab 2 Pro

review-lenovo-phab-2-pro-5

През последните две години Google разработват новата си технология за виртуална реалност наречена Tango и вече е готова да бъде представена на света като завършен продукт. Целта на тази технология е да помогне на устройствата да изучават света около тях и да събират информация за средата. По време да разработването на тази технология Google си партнира с Lenovo, за да създаде телефон, който да работи с нея. Така се появява Lenovo Phab 2 Pro. Той е много добре направен телефон, който притежава батерия с огромен капацитет и големи физически размери.

Дизайн

Само по себе си това устройство е уникално. В Lenovo Phab 2 Pro е възможно най-малкият вариант на телефон, в който може да бъде поместено всичко необходимо за нормална работа на новата технология. В него има много нестандартни добавки – близо 7-инчов екран, на задната страна намираме допълнителни две камери, които се намират между сензора за пръстови отпечатъци и главната камера. Няма съмнение, че този телефон е огромен. И ако не беше майсторството на Lenovo това щеше да е голям проблем. Lenovo Phab 2 Pro е направен изцяло от алуминий , а екранът е защитен с Gorilla Glass и е извит по дисплея, за да предаде 2.5D усещането, което всеки потребител харесва.

review-lenovo-phab-2-pro-3

Дисплей

Дисплеят в Lenovo Phab 2 Pro е с внушителната големина от 6.4 инча, но най-вече е направен невероятно. Lenovo са избрали отстояващ дисплей с IPS LCD технологията, което означава, че панелът може да коригира цветовете и контраста на ниво пиксели. Много удобен при директна слънчева светлина и с резолюция 2,560 x 1,440 пиксела той е способен да остави и най-големите критици безмълвни. Възпроизвеждането на цветовете също е на ниво, но изостава малко от AMOLED дисплеите на пазара. Осветеността е значителна и ъглите на видимост са много големи.

Характеристики

Всички необходими сензори за Tango технологията се поддържат от осемядрения Snapdargon 652 процесор в Lenovo Phab 2 Pro. Към него са поставени 4GB РАМ, а графиката се поема от Adreno 510 графичен чип. За пространство за данни са предвидени 64GB вътрешна памет и възможност за поставяне на до 128GB карта памет. Телефона може да работи с две СИМ карти като единият слот може да се използва за картата памет. За управлението е поставена почти чиста Android 6.0.1 Marshmallow операционна система. В момента има 35 Tango приложения в магазина на Google като са разделени на игри и инструменти. Изживяването с тях е невероятно и много точно при измерване на дължина например или поставянето на виртуален предмет в дадена стая.

review-lenovo-phab-2-pro-2

Батерия

Батерията е най-голямата, която се е появявала в последните модели телефони, а именно 4050mAh. Тя е достатъчна за цял ден използване на тежките Tango приложения заедно с останалите обикновени, които използваме всеки ден. Под високо постоянно натоварване телефонът издържа около 12 часа, което е доста добър резултат, вземайки в предвид огромния дисплей и всички допълнения покрай новата технология на Google.

Камера

Главната камера в Lenovo Phab 2 Pro е с 16 мегапикселов сензор и играе главната роля в изживяването на виртуалната реалност. При правилните условия снимките и видеото са на високо ниво и цветовете са възможно най-близки до реалните. За най-добри детайли има на разположение и HDR режим. Предната камера е със сензор с големина 8 мегапиксела, но тя изостава пред съперниците си с невинаги точните цветове на снимките. В приложението за камерата е поставена и опцията за добавяне на виртуални обекти в реално време, докато се използва камерата. Допълнителните камери притежават уникални качества – едната има инфрачервен сензор за местоположението на обектите спрямо телефона, а другата използва fisheye лещи за много високите ъгли на видимост нужни за работата на Tango системата.

Заключение

Lenovo Phab 2 Pro е невероятно устройство с много потенциал. Този телефон предлага множество новости подобрения по отношение на виртуалната реалност. Всеки потребител, който иска да опита от това изживяване трябва да счете това устройство като солидно предложение в тази насока.

Reviews

  • Дизайн9
  • Дисплей10
  • Камера9
  • Хардуер10
  • Издръжливост на батерията10
  • 9.6

    Оценка