Как да настроим своята Android клавиатура

how-to-setup-android-keyboardЕдно от многото преимущества на операционната система Android е възможността за персонализиране. Понякога обаче е трудно да се стигне до настройките за промени. Една от първите задачи на потребителя е да настрои своята клавиатура по свой вкус. В този урок ще Ви покажем именно как да настроите своята клавиатура. За целта на урока ще използваме устройство, което работи под Android Lollipop и използва Google Keyboard, но настройките са сходни с предишните версии на системата.

Как да изключим предвиждането на думи

1. Докато се намирате на своя главен екран плъзнете отгоре, за да отворите бързите настройки на своя телефон. Изберете иконата със зъбно колело, за да получите достъп до всички настройки на устройството. Нека отбележим, че при различните марки устройства има разлика в начина за достигане до настройките. При всички тях обаче може да се изведе пряк път до тях за още по-бърз достъп.

2. Щом сте в менюто за настройки потърсете и изберете “Език и настройки на въвеждане”. Под раздела “Клавиатура и начини на въвеждане” ще намерите информация за вида на клавиатурата, която използвате в момента. С настройките намиращи се под този раздел ще получите повече достъп до настройките. Ако използвате Android Nougat трябва да изберете “Виртуална клавиатура”.

3. Изберете името на клавиатурата – в случая Google Keyboard – и ще видите всички възможни опции за промяна. За да изключите предвиждането на думи изберете “Корекция на текста” и в дъното на новия екран изключете “Предложения за следващи думи”. При Android Nougat трябва да изберете “Корекция на текст” и да изключите опцията “Показване на предложения”.

Опции за корекция на текста

Друга опция в менюто за въвеждане на текст е вашият “Личен речник”. Може да добавяте думи към него и служи за спиране на автоматичното поправяне на нечие име или някоя други думи, които използвате често. Когато добавяте дума може да въведете и пряк път за въвеждане на тази дума, а това много полезно при често използване на дълги и сложни думи. Други опции са включване на предложения за поправка по време на писане, персонализирани предложения, които показват думи, които използвате често или се използват в други услуги от Google.

Опции за писане с помощта на жестове

Ако се върнете назад от менюто за корекция ще намерите менюто за въвеждане с помощта на жестове. Там може да спрете способността за писане на думи чрез плъзгане по клавиатурата. Може да спрете жестовата следа или автоматичното добавяне на интервал между димите като плъзнете през бутона за интервал.