Ревю на телефон Lenovo A6000

review-lenovo-a6000-3

С последните си предложения на пазара, компанията Lenovo приковава погледите на много потребители. Една от главните причини за това е агресивните цени на всяко устройство. Китайският производител успя да раздвижи пазара със своя телефон А6000 – едно от достъпните 4G LTE предложения в средния клас. Със своя арсенал от добри показатели и 4G възможности Lenovo A6000 кара съперниците си да изглеждат като не добра комбинация между цена и характеристики.

Дизайн

Lenovo A6000 притежава чист и опростен дизайн. Пластмасовият заден капак е практичен и е от материал незадържащ отпечатъци, а панелът като цяло е доста издръжлив. Телефонът е изграден видимо добре и всички части на панела пасват точно на своите места. Няма хлабави връзки, които да придават ниско качество на производство. Въпреки това този телефон не изпъква с дизайна си, което далеч не значи лош външен вид. A6000 е компактен с размери 141 x 70 x 8.2mm и тежест едва 128 грама. Предната страна на Lenovo A6000 е заета главно то 5 инчовия дисплей като над него се намират сензорите и 2 MP предна камера. Под дисплея се намират трите капацитивни бутона – меню, home и бутона за връщане. Отдясно на корпуса се намират бутоните за управление на звука и включване на устройството. На горната страна са поставени microUSB порта заедно с 3.5mm аудио жак.

review-lenovo-a6000-4

Дисплей

Lenovo A6000 притежава 5 инчов IPS дисплей с резолюция 720х1280 пиксела и 294ppi. За съжаление върху него не е поставен предпазен слой, което е причина за много вероятни надрасквания. Въпреки това той предлага много добър контраст и цветовете са изящни. Също така е много ярък при настройка 100%, но при намаляването на яркостта на 50% екранът се затъмнява повече от необходимото. Въпреки високата си яркост той не се държи на ниво при пряка слънчева светлина, но остава използваем.

Характеристики

За задвижването на Lenovo A6000 отговаря Qualcomm Snapdragon 410 чипсета с четириядред процесор работещ с честота 1,2 GHz. Потребителите на този телефон имат на разположение 1GB РАМ памет, а графичният ускорител е Adreno 306. Този хардуер е достатъчен за добро представяне при ежедневните потребности на всеки потребител. Операционната система задвижваща Lenovo A60000 е Android 4.4 KitKat с променен изглед, благодарение на Vibe UI. За връзка освен 4G свеързаността са налични WiFi 802.11 b/g/n стандарти, Bluetooth 4.0 и A-GPS.

review-lenovo-a6000-1

Батерия

Енергията в Lenovo A6000 се предоставя от 2300mAh батерия. При постоянно натоварване телефонът издържа малко над 11 часа. Това е доста добре за телефон от този клас, вземайки в предвид и наличието на 4G мрежа.

Камера

Главната камера на Lenovo A6000 е 8MP и LED светкавица. Камерата не предоставя добавките, налични при най-новите модели, но основните вършат прекрасна работа при заснемането на снимки и видео. Интерфейсът е лесен за навигация и използване. Камерата предлага високо качество на детайлите и цветовете. Заедно с добрия баланс на белия цвят в снимките и наличието на HDR режим на снимки, Lenovo A6000 се справя далеч по-добре от своите съперници в класа и го прави логичен избор пред тях. Телефонът има възможност и за заснемане на видео с резолюция 720p, което е с добро качество. Предната камера е с големина на сензора 2MP и фиксиран фокус. Снимките направени с нея с добро качество и задоволителни детайли.

Заключение

Главното качество на Lenovo A6000, поддръжката на 4G мрежи, е причината за успеха на този телефон. Качеството на изработката и производителността също са на високо ниво, вземайки в предвид цената му. Ако и вие търсите надеждно устройство от среден клас то определено трябва да обмислите Lenovo A6000.

Reviews

  • Дизайн6
  • Дисплей8
  • Камера7
  • Хардуер9
  • Издръжливост на батерията9
  • 7.8

    Оценка