Как да получаваме Android известия в Windows

android-notifications-in-windowsБлагодарение на последното главно обновяване на Windows 10, Android известията може да бъдат показвани и на вашият компютър. Тази добавка работи чрез съветника Cortana и едноименното приложение за Android, съществува и приложение за iOS, но то не предлага тази функция. Веднъж настроен, вашият Windows 10 action center ще може да Ви показва кога имате пропуснато повикване, получено съобщение или много малко оставащо време на батерията на вашия Android телефон. Ще може също така да получавате известия от различни приложения, които са налични на телефона. Дори има възможност за контролиране на телефона чрез компютъра. В този урок ще Ви покажем как да направите това.

Как да получаваме Android известия в Windows?

1. Изтеглете и инсталирайте приложението Cortana от Google Play магазина на своето устройство.

2. Стартирайте приложението и въведете данните на вашия Windows акаунт.

3. За да стартирате синхронизацията на известията трябва да активирате настройките на приложението. Това става като изберете иконата за меню (три линии) в левия ъгъл на прозореца на приложението и изберете Settings (настройки) и след това Sync notifications (Синхронизация на известията).

4. Щом активирате опцията ще видите няколко възможни избора за желанисте известия – пропуснати повиквания, нови съобщения, малко оставаща батерия и известия от приложения. Първите три ще бъдат активирани по подразбиране, но четвъртата има нужда от достъп, за да бъде активирана. Щом разрешите този достъп ще видите меню с опции за желаните приложения, които искате да синхронизирате.

5. Стартирайте Cortana на вашето Windows 10 устройство и изберете Настройки и след това изпращане на известия между устройства. Тази опция трябва да е активна, за да стане успешно синхронизирането.