Ревю на телефон Huawei Mate 9

review-huawei-mate-9-2

В днешно време всеки потребител изисква все повече от своя телефон. За да удовлетворят тези нужди Huawei, чийто пазарен дял не е толкова голям, правят все по-добри смарт телефони. Поредното доказателство за това е Huawei Mate 9, с който компанията поемат по различен път в сравнение с предшествениците на устройството. С него Huawei целят да привлекат потребители, търсещи лекотата при използване, както и тези търсещи целодневна батерия и голям екран.

Дизайн

Едно от многото внушителни постижения на Huawei е преминаването от компания, която не блестеше с нищо по своите устройства, до такава, чиито устройства са изящни и много добре направени. За сравнително малките му размери Huawei Mate 9 предлага огромен дисплей и изцяло метален корпус. Четецът на пръстови отпечатъци се намира на перфектното място на задната страна на телефона, а комбинацията от метал и стъкло прави този телефон наистина изящен. И въпреки че не е от най-добрите, и най-големият критик би се затруднил да намери забележки. Липсата на рамка със сигурност ще впечатли тези, които не харесват черната рамка около дисплея си.

Дисплей

Дисплеят на Huawei Mate 9 ще бъде разочарование за любителите на характеристики със своята 1080р вместо QHD резолюция, която някои се надяват да видят на масивните 5,9 инча. Също така е LCD вместо Super AMOLED – още една надежда на много потребители, но нито едно от тези неща не пречи на телефона. Дисплеят си остава изящен и прекрасно изглеждащ. Цветовете изглеждат леко замъглени, но това се дължи на гамата, с която работи новият EMUI 5.0 софтуер. Големите размери естествено правят телефона неизползваем с една ръка, но това няма е проблем за многото потребители избрали този телефон. Всъщност компактността на дисплея в цялостния размер на устройството прави това неудобство по-малко от очакваното.

review-huawei-mate-9-5

Характеристики

За пореден път Huawei са избрали за своето устройство Kirin чипсет, по-конкретно високопроизводителния Kirin 960. Осемядреният процесор си партнира с 4GB РАМ и осемядрен графичен процесор Mali. С този хардуер дори най-тежките приложения не са проблем за Huawei Mate 9. Чистата мощ е едно, но да се използва интелигентно, това вече е нещо забележимо. Всяко устройство с времето започва да забавя поради ред причини. В Huawei Mate 9 е приложен специален алгоритъм, който следи за начина на използване на устройството. Действа така: ако използвате няколко приложения по даден ред, алгоритъмът подготвя свободно пространство в РАМ паметта за по-бързо активиране.

Батерия

Капацитетът на батерията на Huawei Mate 9 е 4000mAh, което му отрежда едно от първите места по този фактор на пазара. Huawei са разработили и нова технология на зареждане наречена SuperCharge, която използва ниско напрежение, но по-висок ток (4,5V и 5А), за да достави невиждани скорости на зареждане. Въпреки че компанията не дават процентни стойности, според графиките този телефон ще се зарежда по-бързо от всеки конкурент, когато е свързан към свето SuperCharge зарядно. Когато се използва с обикновено зарядно телефонът ще използва най-високия възможен ток, който може да предостави то.

review-huawei-mate-9-3

Камера

Камерата на Huawei Mate 9 е поредното предложение с две лещи, осъществено със съдействието на Leica. В този телефон намираме 12МР и 20МР лещи. Горната е RGB лещата, която прилича на много от днешните лещи в камерите на телефоните, а долната е монохроматична и съществува единствено с цел да заснема черно-бяла снимка, която може да се интегрира в снимката за подсилване на яркостта. Снимките са с много високо качество и острота, а при закриване на монохроматичния сензор заснетите кадри са със занижен цветен баланс.

Заключение

Huawei Mate 9 стартира с много сериозни заявки на пазара – подобрено време за зареждане, по-добра камера и способността да не забавя с времето, където повечето Android телефони не могат да се справят. Телефонът изглежда познато вместо да предложи иновации във външния вид, но все пак може би точно това е и целта – да не страни от запазената и печеливша стратегия.

Reviews

  • Дизайн9
  • Дисплей9
  • Камера10
  • Хардуер10
  • Издръжливост на батерията10
  • 9.6

    Оценка