Ревю на телефон HP Elite X3

review-hp-elite-x3-5

За да се откъсне днешният потребител от заливащите го предложения работещи с Android или висококачествените iOS устройства и да избере Windows Phone, несъмнено трябва да предлага функционалност и иновации. Именно тук се намесва небезизвестната компания HP. Познати на пазара с множеството качествени устройства, те предлагат най-новото си творение HP Elite X3. Всичко в този телефон изглежда като залог за нещо голямо. С него HP целят да привлекат големите бизнес компании, както и обикновените потребители, желаещи да имат едно иновативно устройство.

Дизайн

Като самостоятелно устройство HP Elite Х3 се класифицира като фаблет със своя огромен 5.96 инчов дисплей. Прекрасната изработка си личи дори във физическите размери 161.8 x 83.5 x 7.8mm като за едва една десета от милиметъра в сравнение с конкурентите си са добавени по-големия екран и по-голяма батерия. Корпуса е сертифициран с военния стандарт за издръжливост MIL-STD 810G и IP67 за защита от намокряне. Поради големия си размер е невъзможно да се оперира на телефона с една ръка. HP Elite X3 има заоблени ъгли и много малка рамка около дисплея, като на горната и долната страна са оставени по-широки за поставените предна камера, скенер на ириса и страхотните Bang & Olufsen стерео говорители. Четецът на отпечатъци е наличен и се намира на идеалното си място под задната камера.

review-hp-elite-x3-2

Дисплей

Гореспоменатият огромен 5.96 инчов AMOLED дисплей работи на WQHD резолюция 2,560 x 1,400. Това изглежда като логичната стъпка в развитието на телефоните на марката. Цветовете са искрящи и много точни в сравнение с реалните, а контраста и яркостта са на върхово ниво. Гледането на снимки и видео на него е удоволствие, а като се добави и несравнимото качество на звука от говорителите този телефон става едно задължително попълнение за всеки.

Характеристики

HP Elite X3 е задвижван от Qualcomm Snapdragon 820 и има 4GB РАМ памет и 64GB пространство за данни, което е възможно да се разшири до 2TB с помощта на microSD карта. Предлага се, както с една, така и с две сим карти, което го прави много удобен за често пътуващите потребители. Операционната система Windows Phone този път има с какво да покаже възможностите си – функцията Workspace. Това представлява виртуална среда, в която могат да се използват Windows програми, когато телефона се използва със своите приставки – Desk Dock и Lap Dock. С първата устройството става заместител на персоналния компютър, а с втората портативен лаптоп. И двете притежават USB 3.0, USB-C, място за мрежов кабел и DisplayPort за външен монитор и периферни устройства. Разбира се има някои лимити, които трябва да се вземат в предвид – приставките са отделни от комплекта на телефона, на разположение има само 4GB РАМ и не е възможно да се очаква високата производителност на десктоп варианта на Windows 10. Въпреки това напредъкът на технологията за прескачане между видовете устройства е смайващ.

review-hp-elite-x3-3

Батерия

ТУк също не е изненада, че HP Elite X3 ще прикове погледите. В него е заложена 4,150mAh батерия, която осигурява целодневна употреба при високо натоварване. За зареждането са необходими по-малко от 2 часа, а в допълнение тук е налично и безжичното зареждане. Според компанията може да се изстиска и повече работно време при умерена употреба.

Камера

Задната камера е 16МР с апертура от f/2.2, което предоставя възможността за заснемане в нискоосветена среда. Снимките са със задоволителен контраст и детайли и възможност за заснемане на големи пиксели от порядъка на 1.31um. Що се отнася до предната камера тя е 8МР също с апертура от f/2.2. Разбира се това са добре дошли промени за устройство, което е предназначено за бизнес потребителите.

review-hp-elite-x3-4

Заключение

Ако търсите телефон, който предлага повече гъвкавост, от което и да е предложение на Android или iOS, трябва да помислите за HP Elite x3. Той е фантастичен телефон, който се стреми да прескочи бариерата на различните устройства и не се справя никак зле.

Reviews

  • Дизайн10
  • Дисплей10
  • Камера9
  • Хардуер10
  • Издръжливост на батерията10
  • 9.8

    Оценка