Нови AMD видео карти с възможност за 5К резолюция

amd-5k-video-cardsAMD обявиха предстоящото откриване на новите си Radeon Pro WX видео карти и базирани на Polaris, които ще заменят FirePro серията предназначена за професионална употреба. Ще има три предложения в Radeon Pro WX серията, които ще са предназначени за работни станции, и AMD твърди, че ще предлагат много тиха работа при ниски температури и ефикасна консумация, заедно с това ще са снабдени с DisplayPort 1.4 технологията, която ще им позволи да работят с 5K HDR монитори и с това да са подсигурени за бъдещето.

Базовият модел WX 4100 ще е съвместим с малките по размери конфигурации заради своята височина. Ще предлага 16 изчислителни ядра, 1024 stream процесора, 4GB GDDR5 видео РАМ и 2TFlops по отношение на изчислителната мощ, която според AMD е около два и половина пъти по-бърза от конкурентите си видео карти в ценовия клас, докато предлага същата консумация. Ще бъде представена на десети ноември и ще може да се използва с 4К и 5К HDR монитори работещи при 60Hz. В средния клас компанията ще представи WX 5100, която ще има 28 изчислителни ядра, 1792 stream процесора, 8GB GDDR5 видео памет и ще предлага 3.9TFlops изчислителна производителност. Ще бъде достъпна осем дни след базовия модел. Най-добрата видео карта от серията WX 7100 ще е насочена към създателите на приложения за виртуална реалност. Като ще има 36 изчислителни ядра, 2304 stream процесора, 8GB GDDR5 видео памет и 5.7TFlops изчислителна мощ. ЩЕ бъде достъпна заедно с предложението в средния клас.

Всички тези карти ще имат AMD VIP 24/7 поддръжка от компанията, заедно с три години гаранция като ще има възможност за удължаване до седем години, в случай, че потребителите изискват допълнителна защита.