Ревю на телефон Google Pixel

review-google-pixel-4

След шест години на партньорство с различни производители за направата на Nexus телефоните, за пръв път Google се заема с това начинание. Google Pixel е най-новото попълнение към продуктовата гама на гиганта. И въпреки че устройството се сглобява от HTC, Google са инженерите и дизайнерите на този телефон. Главната цел на устройството е да показва най-доброто от компанията и Android системата. Google Pixel бележи и една нова епоха в телефоните като добавя нова система за търсене.

Дизайн

Google Pixel има прекрасен и различен дизайн. Металното шаси е налице, но Google са добавили и стъклено покритие около скенера за отпечатъци и задната камера. Докато това дава уникален завършек, стъкленото покритие има леко пластмасов вид. С размерите си 143.84 x 69.54 x 8.58мм устройството е удобно за работа с една ръка. На това удобство не пречи и дебелината му. Клиновидната му форма е едва доловима, но при поставяне обратно се забелязва добавената дебелина в горната му част. Това означава, че този телефон е тежи повече там, но благодарение на еднаквата ширина, захватът не е намален. Бутонът за включване и бутоните за управление на звука се намират отдясно, а отляво е поставен само слотът за nano-SIM картата. На долната страна се намира USB-C портът намиращ се между два отвора. Единият е за говорителя, а другият предпазва микрофона.

review-google-pixel-2

Дисплей

Дисплеят на Google Pixel е ярък и ясен FUll HD 5-инчово предложение. Приятен на изглед с 441ppi и повече от задоволително изобразяване с на снимките, по всички показатели този дисплей е повече от добър. Цветовете са с подобрена дълбочина в сравнение с AMOLED дисплеите, които намираме при повечето от конкурентите на Google Pixel. Заради резолюцията си обаче, въпреки че е пригоден за работа с Daydream View приставката, преживяването от виртуалната реалност не би било пълно. Но това далеч не значи, че изживяването няма да е на ниво, просто ще има разлика в сравнение с по-високата резолюция на другите телефони от класа.

Характеристики

Новият Google Pixel е бърз, интуитивен и се справя с всички задачи с лекота. Това основно се дължи на мощният Snapdragon 821 процесор и 4GB РАМ, които дават повече от достатъчна мощност за каквито и да е натоварвания. За софтуерната страна на телефона се грижи най-новата Android 7.1 Nougat операционна система във вида, който Google иска да я представи на света. Пoради това системата е изчистена и благодарение на последния ъпдейт вече няма хранилище за приложенията – нужно е само плъзване за достъп до всички инсталирани продукти. Освен това този телефон не се затруднява при работа с повече от едно приложение наведнъж.

review-google-pixel-1

Батерия

Батерията с големина 2,770mAh позволява на Google Pixel да издържи един ден при умерена употреба. Положението обаче се влошава при увеличаване на натоварването – устройството ще се нуждае от зареждане в края на деня. Не всичко е толкова зле – за щастие в този модел е заложено бързо зареждане, което предоставя седем часа използване с едва 15 минути заряд.

Камера

Google Pixel има 12.3МР задна камера, която е поредното зрелище в телефона. Тя държи прозвището най-добре оценената камера в DxO – стандарт за камери и измервания на качеството на лещи. Благодарение на лесното за управление приложение за камерата, заснемането е бързо и безпроблемно. Скоростта е добра и автофокусът се справя със задачата си за бързо и точно фокусиране. Налични за използване са HDR и Lens Blur режимите. HDR се справя добре при заснемане при ниска осветеност, а Lens Blur се справя с движещите се обекти. Предната 8МР камера също е с високо качество и заснема повече от добри снимки.

Заключение

Google Pixel е добър телефон, който поема по различен път от предшествениците си Nexus. Pixel е бърз и мощен телефон, който показва най-доброто от Google. Изчистеният Android е удоволствие, камерата е добра и устройството няма да има проблеми, с което и да е приложение.

Reviews

  • Дизайн10
  • Дисплей9
  • Камера10
  • Хардуер10
  • Издръжливост на батерията8
  • 9.4

    Оценка