Ревю на телефон BlackBerry DTEK50

review-blackberry-dtek50-2

С историята си компанията BlackBerry привлича най-вече потребители, които са съсредоточени в своята работа и използват своя телефон именно за това. Вторият опит на компанията да разработи Android смартфон не е толкова амбициозен, колкото миналогодишния Priv, но отново изумителен. BlackBerry DTEK50 е добре проектирано устройство с много високо ниво на сигурност. Необичайното име DTEK50 е съставено от две части – DTEK е взето от приложението за сигурност със същото име, а 50 показва продължението на сериите от телефони на компанията. В средния клас, където се намира и това предложение, битката е яростна за всеки възможен потребител.

Дизайн

BlackBerry DTEK50 притежава мек на допир заден капак, който придава на устройството леко грубо усещане при държане на телефона. Металната рамка е солидна, но не изпъква с иновации в дизайна. Физическите размери на този телефон са 147 x 72.5 x 7.4мм и е много удобен за работа с една ръка. Това е най-тънкият телефон произведен от BlackBerry, а заедно със своите едва 135гр. тежест няма да бъде пречка при пренасяне. Бутонът за включване се намира отляво, а за контрола на звука се намират отдясно. Също на дясната страна се намира и така наречения от компанията Convenience Key бутон. Това е програмируем бутон, който дава възможност за достъп до често използвани приложения или функции по избор на потребителя.

review-blackberry-dtek50-3

Дисплей

В BlackBerry DTEK50 няма да видим извит AMOLED дисплей, а изненадващо добър 5,2 инча LCD дисплей. Работещ при резолюция от 1080р и 424ppi показва изображенията ясно и точно. Разбира се искрящите цветове и дълбокото черно не са налице, но това не пречи цветовете да са точни и ясни. Поради начина на залепване на защитното покритие за дисплея, ъглите на видимост са повече от задоволителни и изненадващи за модел от среден клас. Всъщност изостава съвсем малко пред по-скъпите си конкуренти. Но заради пазара, за който е предназначен телефона, този дисплей е много подходящ и желан.

Характеристики

В моделът е поставен осемядреният Snapdragon 617 ,четири ядра работещи на 1.5GHz, а другите четири на 1.2GHz честота, който е добре известен чипсет и може да бъде видян в повечето модели на пазара от този клас. В голяма част тази комбинация от процесорни ядра и 3GB РАМ памет дава възможност на телефона да работи гладко и безпогрешно. Определено не може да се мери с най-добрите на пазара, но активирането на приложения, многозадачната работа и работата като цяло не са никакъв проблем за BlackBerry DTEK50.

review-blackberry-dtek50-4

Батерия

По отношение на батерията BlackBerry DTEK50 изостава смущаващо много. BlackBerry и TCL са добавили 2610mAh батерия, която е значително по-малка от наличните батерии при конкурентите. Времето, което предоставя батерията за работа, е много малко и изтощаването несъразмерно бързо. Дори при умерена употреба включваща няколко обаждания, сърфиране в социалните мрежи, проверка на пощата до края на деня батерията не се справя пълноценно. Положението не се променя дори с различен вид натоварване като гледане на филми и слушане на музика. Добрата новина е, че и в този телефон намираме Qualcomm Quick Charge 2.0, с което батерията се зарежда на половина за около 50 минути.

Камера

В тази категория също на пръв поглед не може да се очаква много, тъй като BlackBErry нямат история като производител на телефони с високопродуктивни камери. Но в BlackBerry DTEK50 и двете камери са много добри попадения. Задната 13MP камера има f/2.0 апертура и фазов автофокус, но няма стабилизирането на картината, което е налично в Priv. При ниска осветеност производителността не е на високо ниво.

Заключение

За пазарът, към който е насочен DTEK50, той е евтин вариант с висока сигурност. Но за обикновения потребител той изостава в много отношения. Но това не значи, че този телефон е лош избор. Просто в желанието си да направят телефон с високо ниво на сигурност, от компанията са направили много компромиси в останалите категории.

Reviews

  • Дизайн7
  • Дисплей8
  • Камера7
  • Хардуер8
  • Издръжливост на батерията5
  • 7

    Оценка