Ревю на Sony A6300

review-sony-a6300-1

Новата Sony A6300 се появява като заместник на една от най-известните камери на компанията в средния клас A6000 с подобрен сензор и невероятно бърз автофокус. Като допълнение Sony са подобрили видео производителността с възможността за запис с резолюция 4К и slow-motion. Още една дългоочаквана добавка е възможността за включване на външен микрофон.

Дизайн

В сравнение с ретро революцията, която е причината за създаването на Fujifilm X-T1 и Olympus Pen-F, A6300 е доста опростена. Тук няма да намерите никакви уникални “компаси”, само този за смяна на режимите, оставяйки Ви само с два, разположени отгоре и отдясно на панела, позволяващи промяна на всички натройки на снимките – от настройки на експозицията до вида на файла, който ще запишете на картата с памет. Като цяло управлението на А6300 е точно като на А6000. Потребителите имат достъп до множество функции, вградени в бутоните на задния панел и удобния бутон за бързо меню. Камерата е направена изцяло от магнезий, вместо да има пластмасова задна част, като предшественика си. В допълнение Sony са изработили камерата от по-здрав материал, помагащ срещу драскотини и по-издръжлив на влага и прах. Що се отнася до дисплея на камерата, Sony не са изневерили на себе си. OLED панела със своята възможност за възпроизвеждане със 120 fps и резолюция 2.4 милиона точки е наистина голямо удоволствие за използване и гарант за безпроблемно и висококачествено възпроизвеждане на движения.

review-sony-a6300-2

Производителност

Въпреки своя непретенциозен външен вид, А6300 впечатлява с характеристики. Истински главоломната разлика с предшествениците си е бързината на автофокуса. От компанията са успели да добавят невероятните 425 точки на автофокус, доста повече от предшественика си с едва 179, разпръснати по цялата повърхност на снимане. Това позволява на фотографите да проследяват обект от единия край на кадъра до другия без да изпитат никаква промяна в бързината на фокуса или надеждността на заснемаето. Новата система за фокус позволява и прехвърлянето на камерата към режим “high-density”, за да следи бързодвижещ се обект и цифрово да го огради с голям брой точки на фокус, проследявайки движението му по-ефективно. Като допълнение към светкавичния автофокус, камерата може да поддържа продължителна скорост на заснемане от 11 fps. За slow-motion функцията камерата може да записва Full HD видео със 120fps.

Заключение

Sony А6000 е една от най-популярните камери заради своите свойства и достъпна цена. Сега А6300 следва този пример като най-бързо фокусираща APS-C камера, предлагаща подобрени видео възможности. Въпреки че няма особен скок в резолюцията или удобството, не може да отречем че това е наистина превъзходен продукт, правещ камерата на Sony достойна за избор от ентусиасти и професионалисти.