Най-добрите игри за двама

Всеки геймър е имал момент, в който да му се е искало да има партньор в действията си срещу трудните врагове или неразрешими нива. В тази статия ще Ви предложим няколко игри за двама или повече играчи, в които не само може да градите заедно, разрешавате сложни пъзели и стреляте по всякакви зомбита и мумии, но и да премерите сили в двубой.

8. Spelunky

best-games-fot-two-spelunky

 

Spelunky несъмнено е един различен 2D platformer поставящ играчите в образа на златотърсачи, борещи се за късчета злато разпръснати по нивото. Кооперативния режим дава шанс на опитните играчи да обединят сили за преминаването през нивата. Бихте си помислили, че всичко ще е по-лесно с повече играчи, но постоянно ще се случва да взривите приятеля си или той вас, заради конструкцията на нивата. Тук ключът е работата в екип, за да постигнете целта трябва да работите заедно, за да вземете съкровището и победите враговете. Разбира се после ще трябва и да се подели.

7. Don’t Starve Together

 

best-games-fot-two-dont-starve-together

Продължението на известната Don’t Starve Ви оставя с впечатлението, че оцеляването ще е по-лесно с някой, който да се топли на огъня заедно с вас. Но повече играчи значи по-малко храна за всеки. Ключът тук отново е работата в екип: единият може да готви, докато другият залага капани, още един да цепи дърва за нощния огън всичко за общото благо. Оставяйки на страна това, че случайно може да нараните някой от компанията си, тази игра за двама е чудесна за убиване на време в приятна компания.

6. Minecraft

best-games-fot-two-minecraft

 

Minecraft предлага развлечение за малки и големи. Голяма част от очарованието на тази игра идва от социалния контакт между играчите. Представете си да помагате на детето си да построи земята на мечтите си, помагайки му срещу чудовищата през нощта или да построите работеща теснолинейка за да си прехвърляте различни ресурси, или просто за забавление. Ако желаете, разбира се, може да осъществите някой мащабен проект със свои набори и да се забавлявате.

Полезна информация за Minеcraft може да намерите тук: minecraft servers bg

5. Left 4 Dead 2

 

best-games-fot-two-l4d

Ако си падате по зомбита, то това е играта за вас. Поставени сте в свят пълен със зомбита и целта Ви е да оцелеете. В тази задача могат да помагат до трима ваши приятели. Може да се лекувате, освобождавате от хватката на враг, но няма да забравите и за миг момента, в който някой от вас погледне вещицата и всички започнат да бягат, викайки да загасите фенерчетата си.

4. Tom Clancy’s Rainbow Six: Vegas 2

best-games-fot-two-rsv2

 

Представете си за момент, че сте част от елитен екип за борба с тероризма и в този екип е един от прителите Ви. Представихте ли си? Добре, а сега се намирате в изоставена сграда с много врагове и вие и компанията трябва да победите. Vegas 2 дава тази възможност. Докато единият щурмува предната врата, другия може да хвърля гранати със смъртоносен газ, за да направи задачата по-лесна.

3. Need for speed

best-games-fot-two-nfs

 

Тази игра също е далечен познайник на категорията игри за двама. Няма по-голямо удоволствие от това да покажете на приятелите си своите тунинговани коли и да се състезавате с тях, макар и виртуално усещането е невероятно. Да избягате от полицейските коли, които Ви гонят след състезанието само добавя още повече тръпка към играта. Добавете и компанията си близо до вас и получавате часове на разпускане и забавление.

2. Portal 2

best-games-fot-two-portal-2

 

Продължението на култовата игра, в която се тества вашата способност за разрешаване на сложни пъзели, допълва изживяването като добавя още един играч, помощник. Двамата играчи са симпатични роботи като на всеки един е даден portal gun, различен цвят за двамата. За да успеете да победите трябва да съгласувате действията си максимално добре или единият може да попадне някъде без възможност за спасение.

1. FIFA 15

best-games-fot-two-fifa

 

Няма как тази класация да мине без една от най-популярните игри за двама FIFA. От много време тя дава на двама играчи да поемат контрола върху един и същ отбор в мачове срещу други играчи или управляван отбор от компютър. За да победите в мач, дори срещу слаб опонент, трябва да сте в синхрон с партньора си. Това се постига като първоначално задържате топката повече от обикновено и се стигне до предсказване на действията на партньора, докато си проправяте път през терена. Като се прибави и това, че сте един до друг, удоволствието от играта се удвоява. Разбира се може да поемете контрол над два различни отбора и да проверите, чия стратегия за игра е по-добра.