Ревю на Razer Blade Stealth

review-razer-blade-stealth-2

Razer са познати на пазара като едни от най-големите производители на гейминг периферия и системи. Последното попълнение в категорията лаптопи на компанията е 12 инчовият Razer Blade Stealth. Едно от най-забележимите предимства на модела пред всички останали предложения на пазара е неговата производителност при игри, заради възможността си да се свърже към видео карта за настолен компютър.

Дизайн

Всичко в дизайна Razer Blade Stealth говори за невероятно високо качество на изработка. Изцяло направени от алуминий, дизайнът говори сам за себе си като предоставя наистина невероятно усещане за модела. Всичко в малкия лаптоп се върти около минимализма. Бутонът за включване заедно с логото на Blade са едва забележими, вписвайки се много добре в черния цвят на лаптопа. Щом погледнете Blade Stealth отзад ще намерите логото на компанията осветено в зелен цвят, което е запазената марка на Razer. На подсветката на клавиатурата също е обърнато доста внимание – не само, че може да свети с всеки цвят, но и може да се настрои всеки клавиш с различен цвят. За разлика от конкурентите си в класа, клавиатурата е със стандартно разположени клавиши.

review-razer-blade-stealth-3

Технически характеристики

Тежащ едва 1.23кг. и с размери 32.1 x 20.6 x 1.31см., това е най-лекият и най-тънкият лаптоп произвеждан някога. За задвижването на модела отговаря двуядреният Intel Core i7-6500U с честота от 2.5GHz, в модела е поставена РАМ памет с размер 8GB LPDDR3 работеща на честота 1886MHz. За пространство за данни е предвиден 256GB PCIe SSD, а за връзка с периферни устройства са добавени два USB 3.0, Thunderbolt 3 и HDMI портове. За безжичната връзка ще се грижат Wireless-AC адаптер заедно с Bluetooth 4.1. Видео картата, която е стандартна за този модел процесор, Intel HD Graphics 520, не е достатъчна за стабилна игра на най-новите заглавия. За това от компанията са приготвили и Razer Core, където може да се свърже стандартна видео карта от десктоп клас. За връзка се използва USB-C порта, което спомага за отключването на истинската мощ на лаптопа.

review-razer-blade-stealth-4

Екран

Вместо да използва познатите TN или IPS матрици, в новия модел ще намерите иновативния IGZO дисплей. Това е нов вид LCD, който използва много по малки транзистори, позволяващи да добавянето на повече пиксели заедно с намаляване на времето им за обновяване при това намаляващо използването на енергия. Този вид дисплей предлага много чиста картина и прекрасни цветове.

Батерия

За съжаление в модела е поставена батерия, която не може да издържи на пълно натоварване повече от 2 часа и 35 минути. Това време, в сравнение с конкуренцията е много малко. Освен това за пълното презареждане са нужни 2 часа и 30 минути.

Заключение

С Blade Stealth от Razer се включват в много наситения пазар на малки по размери лаптопи прилагащи своите познания и разработки относно гейминга. В него са събрани наистина много нови технологии позволяващи много стабилна работа, но живота на батерията е много нисък. Ако желаете да имате портативна станция за игра и не Ви пречи малката батерия, то Razer Blade Stealth e за вас.

Reviews

  • Дизайн10
  • Дисплей10
  • Хардуер10
  • Клавиатура и тъчпад10
  • Издръжливост на батерията4
  • 8.8

    Оценка