Ревю на LG K10

lg-k10-review-1

Следвайки печелившия дизайн на най-добрите си телефони, LG представи на CES тази година и серия-К, предназначена за феновете на марката в по-ниския ценови клас. Един от представителите на серията е К10 – конкурентният телефон с 5.3 инчов дисплей работещ под Android.

Дизайн

Още с един поглед K10 приковава вниманието със своя външен вид. Както в най-добрите предложения на марката, например LG G4, в K10 се забелязва изисканата извита форма, наподобяваща речни камъни, пасваща с напълно нормалната извивка на ръката на потребителя. Компанията прилага и друга печеливша стратегия по отношение на дизайна на устройството – изчистената рамка без бутони, постигнато с позиционирането им на задната страна на телефона. LG са проектирали специален сгъваем калъф за модела, приличащ на S-View на Samsung и собственото им QuickWindow. Вместо прозорче, новия кейс ще оставя видима цяла лента по продължението на дясната част екрана, и ще се използва за показване на важна информация – пропуснати обаждания и събития, часовник, дата и още много други. Тази лента също ще бъде защитена от калъфчето с прозрачно фолио.

lg-k10-review-4

Дисплей

В днешно време е трудно да се намери добре изработен телефон с достатъчно голям дисплей за всякакви дейности в бюджетния клас устройства. Точно за този пазар е предназначен LG K10. Със своя 5.3 инчов IPS дисплей и капацитивен touch screen, работещ на адекватната 720p резолюция, и въпреки, че не е AMOLED, това устройство е добра сделка.

Характеристики

В зависимост от частта на света, в която се намирате, LG K10 ще бъде с различни хардуерни конфигурации. Ще има две 4G LTE версии на телефона с 1.2GHz или 1.3GHz четириядрени процесори, заедно с две, пестящи батерията, по-бавни ядра работещи на честота 1.14GHz. Третият модел, 3G, ще бъде задвижван от 1.3GHz четириядрен процесор. Разлика ще има и в размера на паметта. За LTE версиите ще има избор между 2GB и 1.5GB RAM и 16GB за съхранение на данни, а 3G модела ще е с 1GB RAM и 8GБ за данни. Всички модели ще имат MicroSD слот за използване на допълнителна карта с памет и 2300mAh батерия.

lg-k10-review-3

Камера

В тази категория също има разновидности. Най-бързия LG K10 ще бъде с висококачествените 13MP задна камера и 8MP предна selfie камера. Моделът с 1.5GB RAM ще бъде с 5MP предна камера, докато 3G моделът ще бъде с две 8MP камери. Всички камери ще имат и възможността за заснемане на видео или снимки с помощта на жестове.

Заключение

В заключение можем да кажем, че в най-добрата си конфигурация K10 ще е достатъчно бърз, за да покрива изискванията на младото поколение, за активен живот в социалните мрежи, както и за доста добро изживяване с най-новите игрови заглавия, предлагани на пазара. С този модел LG се очаква да затвърди позициите си като производител на достъпни висококачествени мобилни устройства и в по-ниския ценови диапазон.

Reviews

  • Дизайн10
  • Дисплей8
  • Камера10
  • Хардуер9
  • Издържливост на батерията9
  • 9.2

    Оценка