Ревю на Samsung Galaxy TabPro S

samsung-galaxy-tabpro-s-review-4

На CES тази година, доминираща роля имаха устройствата тип 2-в-1 използващи новата система на Microsoft – Windows 10. Samsung не направи изключение и представи своя конкурент в този клас – Galaxy TabPro S.

Дизайн

Въпреки че в днешно време е трудно да изпъкне дадено устройство в пренаситения пазар, Samsung доказват, че не изневеряват на себе си по отношение на дизайна на продуктите си. Силен показател за това е и Galaxy TabPro S. Идващ в два варианта, черен и бял, таблетът се конкурира с най-изисканите модели в класа, но на доста по-ниска цена. Още един плюс на модела е използваната магнезиева рамка, вместо пластмаса. Благодарение на нея устройството, въпреки че е с много малка дебелина, придобива вид на здраво и висококачествено изпълнение, предоставено от компанията.

samsung-galaxy-tabpro-s-review-3

Дисплей

12 инчовият Super AMOLED дисплей, поддържащ резолюция от 2160x1440px използван в модела, е един от най-добрите сред Windows устройствата на пазара. Качествата, които има дисплеят откъм визуализация на снимки и видео не са малко – невероятни нива на яркост, изпълнени с живот цветове и много тъмно черно, правят модела добър избор за потребителите занимаващи се с дизайн и обработка на снимки. Като допълнение Samsung ще предлага и bluetooth stylus, за който от компанията твърдят, че ще има сходни функции със Surface Pen на Microsoft.

Характеристики

В сърцето на Galaxy TabPro S ще бъде един от двуядрените процесори Intel Core M с тактова честота от 2.2GHz. Заедно с 4GB RAM и 128GB или 256GB SSD, таблетът се справя без затруднение с анимациите и приложенията на операционната система. Що се отнася до нея, потребителите ще имат избор между Windows 10 Pro и Windows 10 Home версиите. В комплекта на таблета ще бъде и напълно безплатна клавиатура придружена с trackpad, правеща устройството добра алтернатива на лаптоп. Заради тънкия си дизайн обаче, TabPro S няма много портове за връзка с външни устройства – ще разполага с един USB Type-C порт, но ще има възможност за използване на отделен адаптер за добавяне на HDMI и USB Type-A портове.

samsung-galaxy-tabpro-s-review-2

Батерия

Samsung Galaxy TabPro S ще има 5200mAh батерия, която, според думите на компанията, ще може да се зареди напълно за малко над 2 часа и ще предлага 10 часа и половина работа, преди ново зареждане.

Заключение

Изпипването на детайлите по външния вид е запазена марка на Samsung и това е видно и в Galaxy TabPro S. Въпреки че устройството е на по-ниска цена от топ моделите в класа, компанията не е ощетила по никакъв начин таблета. Дори и поднесе изненада за феновете на Galaxy серията с променената операционна система. Ако искате устройство, което ще смае всички с дисплея и елегантния си дизайн и няма да отстъпва по хардуерни показатели, то този таблет е за Вас.

Reviews

  • Дизайн9
  • Дисплей10
  • Хардуер10
  • Клавиатура и тъчпад8
  • Издръжливост на батерията9
  • 9.2

    Оценка