Ревю на Lenovo ThinkPad T460

review-lenovo-thinkpad-t460-1

Ако търсите достъпен лаптоп, конструиран с идеята за множество ъпгрейди, способен да издържи до 14 часа на натоварване само с едно зареждане на батерията, с възможност да съхрани в себе си 1TB данни и внушителните 32GB RAM, то ThinkPad T460 е идеалният лаптоп за Вас.

Дизайн

Като погледнете Т460 само за миг, ще разберете, че това е не друго, а ThinkPad, благодарение на запазената марка на серията – изцяло черно шаси придружено от клавиатура в стил chiclet и двубутонен clickpad. За разлика от тънките и леки представители на Х1 серията обаче, Lenovo ThinkPad X1 Yoga и Lenovo ThinkPad X1 Carbon, Т460 прилича повече на преносима работна станция, отколкото на Ultrabook. Ако се безпокоите за пренасянето на лаптопа си или искате да имате устройство, което може да се прибере в малки раници, то този модел, със своята 1.7кг. тежест и дебелина от 21мм., вероятно не е удачен избор.

review-lenovo-thinkpad-t460-2

Технически характеристики

Lenovo ThinkPad T460 изумява с множеството си портове и възможности за връзка с външни устройства, а именно – HDMI, Ethernet, SD Card reader, Mini DisplayPort, четец на карти памет и 3 USB порта, което никак не е зле. В зависимост от бюджета на купувача ще има няколко разновидности на хардуера. Върховия модел ще е, както споменахме, с процесор Core i7, 32GB RAM и 1TB пространство за данни, а за по-ниския ценови клас ще има разновидност с процесор Core i3, 16GB RAM и едва 128GB за данни. Въпреки разликата в цената на различните модели, на всяка конфигурация ще бъде монтиран процесор от най-новата архитектура Skylake на Intel.

review-lenovo-thinkpad-t460-3

Екран

Ще има възможност и за избор между HD и Full HD дисплей, като ще има вариант и с Touch Screen. За разлика от евтините touch дисплеи, този на Т460 ще има истинска матова подложка и ще е без слой, между повърхността, която докосвате, и самия екран, което благоприятства за бързодействието и по-естественото движение на обектите по екрана. За съжаление обаче и двата вида дисплеи няма да са от полза за дизайнери и цветочувствителна работа като цяло.

Заключение

В заключение може да кажем, че този лаптоп няма да спечели награди за дизайн. Той е конструиран да работи на високи обороти и на разумна цена. Обикновено серията ThinkPad се държи наравно, дори и по-добре, с лаптопи на други компании със същите характеристики и цена. Така че ако преследвате производителност и гъвкавост заедно с дълъг живот на батерията, и не държите на дизайна, то Lenovo ThinkPad Т460 е доста добър вариант за Вас.

Reviews

  • Дизайн6
  • Дисплей8
  • Хардуер10
  • Клавиатура и тъчпад10
  • Издръжливост на батерията9
  • 8.6

    Оценка