Ревю на Lenovo K5

review-lenovo-K5-3Компанията Lenovo е позната с производството си на добри и качествени лаптопи. В последните години вече са познати и с добри телефони, отличаващи се с ниска цена и повече от добри характеристики. Изключение не прави и новият модел от среден клас Lenovo K5, който може да се бори за най-добре изглеждащия телефон от среден клас на пазара.

Дизайн

Тук телефонът изпъква пред всички от своя клас. Качествената изработка, изцяло от алуминий, граничеща с тази на iPhone SE, придава вид и усещане на Lenovo K5 от най-висок клас. Прибавете към това и възможността за подмяна на батерията и опцията за едновременна работа на две SIM карти и комбинацията надминава и най-смелите очаквания за телефон от този клас. Говорителите са два и позиционирани отзад на устройството. За тях Lenovo са партнирали с Dolby, за да направят възпроизведения звук с най-високото възможно качество. Дизайнът на телефона с една дума е изчистен и стилен.

review-lenovo-K5-1

Дисплей

Ако сте любители на ярките дисплеи, то 5 инчовия, с HD резолюция панел, поставен на телефона няма да Ви разочарова. Цветовете на снимките и видеото са с високо качество, а благодарение на резолюцията те остават задоволително ясни. Играта на този дисплей няма да разочарова дори и най-взискателните потребители.

Характеристики

За задвижване на телефона е поставен осемядреният Snapdragon 415 – четири от ядрата работещи на честота 1.5 GHz, а останалите четири на 1.2 GHz. Поставените едва 2 GB РАМ изглеждат малко, но са предостатъчни за безпроблемна работа с устройството. Пространството за данни е 16 GB, но има възможност за добавяне на допълнителна SD карта памет, с капацитет до 32 GB. За съжаление операционната система е Android Lollipop 5.1.1, затова най-новите подобрения при Marshmallow няма да са достъпни, поне за сега, но от компанията обещават за предстоящи обновления до новата версия на Android. В системата липсва хранилището за приложения, което е характерно за повечето китайски телефони, вместо това те се намират на отделните виртуални екрани.

Батерия

За Lenovo K5 е предвидена 2750 mAh батерия, която може да се премахва. От компанията обещават, че тя ще издържи поне един ден на продължително ползване на апарата. Със сигурност обаче осемте ядра и едновременната връзка с две мобилни мрежи, ще изискват много от нея.

review-lenovo-K5-4

Камера

Lenovo K5 е снабден с 13 MP задна и 5 MP предна камери. Вземайки в предвид ниската цена, камерите на устройството са доста добри. Има съвсем леко забавяне при правенето на снимки при включен HDR режим, което значи, че няма да имате възможност да правите бързи снимки, когато е включен. При ниска осветеност заснетите снимки са с добър детайл и светлина. Качеството във видео режим и на двете камери е повече от задоволително.

Заключение

С новия си модел компанията затвърждава позицията си на производител на достъпна електроника на ниска цена, с която не правят компромиси откъм хардуер и дизайн. Ако целите да имате едно от най-добрите устройства за сравнително ниска цена, то Lenovo K5 е изборът за вас. Макар и телефона да е с ниска цена, той се справя изключително добре с голяма част от новите приложения.

Reviews

  • Дизайн10
  • Дисплей10
  • Камера9
  • Хардуер9
  • Издръжливост на батерията9
  • 9.4

    Оценка