Ревю на iPhone SE

review-iphone-se-1Тази година от компанията Apple поднесоха изненада на феновете си, с новия и евтин модел iPhone SE. Освен цената, която е най-ниската за телефон на Apple на пазара, дизайна на новото попълнение в редиците на iPhone е ключов за очакваните добри продажби. На външен вид е точно копие на iPhone 5 и 5S, но приликите са само външни. От компанията са заложили най-новите хардуерни подобрения, благодарение на които телефона смайва с производителност.

Дизайн

Тъй като е точно копие на iPhone 5, в новия модел откриваме същия компактен размер, благодарение на който управлението с една ръка е удоволствие. Останалите елементи от външния вид на предшественика също за на лице – иконките на бутоните за усилване и намаляване на звука, големите отвори за говорителите, намиращи се отдолу, както и бутонът за включване и изключване на устройството, с позицията си на горната страна на телефона. Изящната изработка на металния завършек придава на iPhone SE вид на висококачествено устройство. Що се отнася до теглото, със своите едва 113гр. е трудно да се усети, че има телефон в ръката, а бутоните оставят усещането, че са били обект на многогодишен труд.

review-iphone-se-2Дисплей

В модела е използван запазеният Retina дисплей, в който отново проличава практиката на Apple да предоставят по-качествен дисплей, вместо да увеличават броя на пикселите. Що се отнася до чистотата на изображенията, 4 инчовият дисплей се справя без проблеми, работещ на резолюция 1334×750 пиксела. В iPhone SE няма известното допълнение към дисплеите на iPhone 6 и 6S 3D Touch, за по-добра работа на малкия дисплей. Retina дисплеят ще смая и с дълбочината на цветовете не само при снимки и видео, но и при игри.

Характеристики

За задвижването на устройството е поставен А9 чип, който може да видим и в останалите нови модели на компанията. Благодарение на него, заедно с удвоената RAM, няма да има ново заглавие, което да се опре на малкия iPhone SE. При тестовете телефона се доближава до iPhone 6S, което го прави доста добър избор за потребителите, предпочитащи по-малки устройства. За базовия модел от Аpple са предвидили място за съхранение на данни от 16GB, а за потребителите, които желаят повече пространство, е предвиден и модел със 64GB.

review-iphone-se-3Камера

В iPhone SE е поставена 12 мегапикселова камера, в която са използвани най-новите технологии. Сензорът на камерата е с технологията Focus Pixels, което представлява втори слой в самата камера, с помощта на който фокусирането става доста по-бързо и точно. Снимките в режим за ниска осветеност са с много добро качество, като прибавим и автоматичния HDR, снимките заснети от телефона имат невероятен контраст и дълбочина на цветовете.

Батерия

За доставянето на мощност при работа в новия iPhone e поставена 1624mAh батерия, с която се справя с работата на устройството през целия ден. Благодарение на мощния процесор и яркия екран на пълни обороти обаче батерията едва издържа цял ден, което е доста добре, в сравнение с опонентите в класа.

Заключение

Има два начина да се погледне на новия модел на компанията. Първият е че това е перфектното 4 инчово устройство, екипирано с добър процесор, прекрасна камера и дисплей, както и подобрен живот на батерията, всичко това в изящна обвивка. Вторият е малко по-скептичният, това е дизайн от 2011г. с променено име и занижена цена. Малкият дисплей, на фона на всички останали телефони на пазара, изглежда сякаш не на място. Ако желаете да имате устройство, което може да управлявате с една ръка, правите прекрасни снимки и играете на всяка игра то тогава iPhone SE е изборът за вас.

Reviews

  • Дизайн7
  • Дисплей10
  • Камера10
  • Хардуер10
  • Издръжливост на батерията9
  • 9.2

    Оценка