Как да добавим воден знак към снимки

add-watermark-to-photos-1

Проблемът с плагиатстването на снимков материал е доста наболял, особено за хора, които преминават през какви ли не препятствия за заснемането на уникални кадри. Ако и вие искате да допълните защитата на своите снимки, които са в интернет пространството, един от най-лесните начини е да добавите воден знак към тях. В този урок ще Ви покажем как да направите това чрез използването на Google Picasa, тъй като е безплатна и лесна за управление програма.

Трябва да отбележим, че преди каквото и да правите със снимките си, те трябва да са качени в албумите на Picasa, за да имате достъп до тях на всяко устройство. Ако обаче използвате програмата, разработена от Google, единствено за визуализация на снимки, може да изберете да не ги споделяте в интернет албум.

1. Отворете програмата и изберете качване на снимки. След това в новия екран ще бъдете помолени да изберете кои снимки, налични на устройството Ви, желаете да качите в албума.

2. След като вече сте качили снимките е време да изберете тези, на които искате да добавите воден знак. В Windows може да изберете повече снимки наведнъж, чрез натискане на Shift бутона, в MAC OS това става чрез задържане на Command бутона.

3. След това от менюто за допълнителни настройки в програмата изберете Добавяне на воден знак (Add Watermark).

4. В новия екран, който ще се отвори, ще бъдете попитани какъв текст да добавите. Сред опциите има големина на шрифта, цвят, удебелен, наклонен и прозрачността на знака.

5. След като сте доволни от вида на написаното е време да запазите промените чрез избиране на бутона Apply.

6. Друг начин за добавяне е веднага с качването на снимките. Това става по следния начин: изберете Инструменти (Tools) менюто и след това Опции (Options) в Windows, а в MAC – Picasa и след това Preferences. В отворения прозорец изберете подпрозореца Picasa Web Albums и след това Add watermark. Така всяка нова качена снимка ще има воден знак.