Ревю на игра Call Of Duty: Infinite Warfare

review-call-of-duty-infinite-warfare-4

През тази година видяхме много нови и прекрасни игри, които заслужават вниманието ни. Ето че сега се появи и новото предложение в серията Call of Duty и то определено заслужава да бъде споменато като следващото голямо приключение в света на игрите. Серията Call of Duty измина доста дълъг път от първоначалното си появяване на пазара през 2003г. Първите няколко версии на играта бяха насочени към Втората Световна Война преди да започне да се развива в модерните бойни действия.

История

Действието в Call Of Duty: Infinite Warfare се развива в далечното бъдеще, в което поради намаляващите ресурси и повишаване на популацията, човечеството се принуждава да започне колонизация с общи сили на космоса и да поставя станции за набавяне на нужните ресурси в цялата слънчева система. Вместо това войнствена група наречена Освободители на територии набавя армия с единствената цел да получи контрол на всичко.

Кампания

Историята се върти около екипажа на капитан Nick Reyes, който взема участие в множество ситуации и с тях се създават връзки между отделните членове на екипа. Ние играчите сме част от тях на някои от най-красивите места представяни в серията. Проправяме си път през през мрачния космос, шегуваме се с тях, докато сме на повърхността на луната на Юпитер – Europa, пътуваме в опасна близост до слънцето и вземаме участие в масивни боеве с кораби, като в същото време помагаме на екипажа да не рухне психически. Тези нови елементи – космическите битки и мисиите при липса на гравитация – успяват да напомнят на старите битки на земята от предните серии. Все още трябва да се придвижим от едно място до друго и да стреляме по всичко, което е срещу нас. Просто сега мястото е луната или корабът, а между тези битки се бием с кораби. За придвижването си може да се използва приплъзване, високи скокове и бягане по стени. За разлика от миналогодишните герои с допълнителни способности, тази година има налични бойни съоръжения, който изпълняват същата цел. Нови оръжия могат да се закупуват чрез снабдителни пакети, в които се намират уникални за всеки играч оръжия и предмети.

review-call-of-duty-infinite-warfare-3

Мултиплейър

В този режим Call Of Duty: Infinite Warfare предлага до болка познато изживяване. Вземайки в предвид новите възможности при играта на кампанията е неуместно да няма нови възможности и тук. Например ръкопашен бой с противника или редуване на опит за завземане на противниковия кораб.

Зомбита

За щастие иновацията се вижда при третия режим на Call Of Duty: Infinite Warfare – зомбита. Четиримата от екипа са въвлечени в стар театър, в който режисьорът предприема ритуал за прехвърлянето им в 80те години на миналия век. В този режим играчите трябва да се справят с 20 нашествия на зомбита, докато се опитват да разгадаят тайните на този театър. За работа в екип има поощрения, а при евентуална наближаваща смърт всеки играч се прехвърля в аркадна игра, за да получи шанс да се върне при своя екипаж.

review-call-of-duty-infinite-warfare-2

Заключение

Call Of Duty: Infinite Warfare е съвкупност от три игри. Това е военен фантастичен екшън и битки с космически кораби. Тя е и кооперативна игра за оцеляване с класически нотки. И обновен мултиплейър. Ако и вие обичате военните игри, то това е предложение, което не може да оставите без внимание.