Ревю на Huawei Honor 7

review-Huawei-Honor-7-2

Huawei е един от малкото китайски производители, които се радват на ръст в популярността си извън родината. Определено сътрудничеството им с Google в направата на Nexus 6P изиграва положителна роля в това направление, а Honor 7 изразява явното желание на Huawei за успех и в Европа. За да допълни именно тази си амбиция, компанията направи много по-лесно закупуването на Huawei телефон директно от тях с пускането на Vmall онлайн магазина си в Обединеното Кралство и Европа.

Дизайн

На пръв поглед дизайнът на Huawei Honor 7 опростен и повече от познат. Наподобяващ на смесица между iPhone 4 и Xperia Z3+ той е далеч от неприятно устройство, но и не впечатлява. С развитието на телефоните вътрешно е добре да виждаме на пазара и такива, които да ни спечелят и с външен вид, отличаващ се от останалите. Въпреки че отпред Honor 7 не предлага много различен дизайн, задната му страна е доста различна – леко извит алуминиев гръб, който е удоволствие да се държи и придава здрав вид на устройството. На задната страна се намира и камерата с LED светкавица, а под нея е четецът за пръстови отпечатъци. Отдясно се намират бутоните за управление на звука и за заключване на устройството. Отдолу намираме micro USB порт вместо USB Type-C, а отгоре се наличен само жакът за слушалки.

review-Huawei-Honor-7-4

Дисплей

Дисплеят е 5.2 инча с резолюция 1080p и е обграден от две тънки рамки от страните, което го прави удобен за употреба с една ръка. И тук не намираме много неща, които могат да впечатлят – IPS матрица и за защита Gorilla Glass 3. Няма наситеността на цветовете и високия контраст на AMOLED при Samsung телефоните, но успява да се справи с всекидневните премеждия. При пряка слънчева светлина дисплеят е леко блед, но остава с добри цветове и приятна картина.

Характеристики

Huawei Honor 7 се задвижва от HiSilicon Kirin 935 чипсета и осемядрен процесор, в който четири от ядрата работят на 2.2GHz а останалите на 1.5GHz. Това означава, че когато искате да запазите повече батерия и не насилвате телефона ще се използват по-бавните ядра и съответно, при високо натоварване се използват по-мощните. В модела са налични и доста добрите 3GB РАМ памет, което е доста добре за телефон с такава цена. Операционната му система е Android 5.0 Lollipop с добавен EMUi 3.1 интерфейсът.

review-Huawei-Honor-7-3

Батерия

В модела е поставена 3100mAh батерия, която не може да се премахне, и по спецификации трябва да издържа много време между зарежданията. На практика обаче батерията на Huawei Honor 7 изпитва затруднения и само след два часа нормално натоварване тя остава на 81%. Въпреки това с помощта на добавките за запазване на батерията от Huawei е възможно да се постигнат резултати, които могат да се мерят с най-добрите на пазара.

Камера

Тук Huawei Honor 7 се представя на ниво, въпреки че сензорът на камерата е 20MP не може да се сравнява с модели като Moto G например. Това главно е защото големият брой мегапиксели не винаги води до добро качество на картината, както сме се обедили през изминалите години, но тук далеч не е така. Използването на камерата не включва нищо особено, а софтуерните инструменти са лесни за използване. Видеото, което може да се записва е 1080p, което отново смайва за телефон от този ценови клас.

Заключение

Като цяло Huawei Honor 7 е добър телефон от среден клас, който разбира се има недостатъци. И въпреки всички останали положителни качества на телефона, той не изпъква много сред своите конкуренти, а това е нещо нужно на Huawei, за да пробие на Запад.

Reviews

  • Дизайн8
  • Дисплей9
  • Камера10
  • Хардуер10
  • Издръжливост на батерията8
  • 9

    Оценка