Nokia с нови Android телефони до края на годината

nokia-android-phonesНякога Nokia беше голямо име в мобилните среди и скоро може отново да е. Сделката с Microsoft, която временно спря Nokia да използва своята марка върху телефоните, почти завършва и правата ще се върнат при Nokia последното тримесечие на тази година. Както изглежда Nokia няма да губи време и ще представи нови телефони и таблети със своето име.

Изглежда че три или четири нови устройства ще бъдат представени до края на годината. Тази информация идва директно от президента на Nokia Китай Mike Wang. Устройствата ще включват телефони и таблети и ще бъдат задвижвано от Android, което е голяма промяна за компанията, която се свързваше с Windows Phone през последните години.

Новите устройства няма да се произвеждат от Nokia, а от нова компания HMD. HMD, която е подразделение на Foxconn, е устроена с едничката цел да възстанови името на Nokia в мобилните среди. HMD и Nokia Corporation са подписали 10 годишен договор, с който се дава право да се произвеждат устройства с марката Nokia. Телефоните Nokia все още са на пазара, но не този на висококачествените устройства. Те са все още предпочитани от потребителите, за които е нужен евтин и сигурен телефон без почти никакви екстри.

Големият въпрос е какви ще са характеристиките им, защото няма пълна информация за това. Но по-ранни слухове предполагат за появата на 5,2 и 5,5 инчови телефони. Разбираемо и двата ще имат QHD дисплеи, метални корпуси, 22.6MP камери и високопроизводителни Snapdragon 820 процесори, което ще ги поставят редом с най-добрите в момента. Ако Nokia наистина ще разкрие устройствата тази година, характеристиките ще станат ясни съвсем скоро. Но те вероятно ще бъдат достъпни за потребителите през началото на 2017г.