Ревю на Dell Chromebook 13

review-dell-chromebook-13-4

Развитието на техниката е неизбежно. Можем да го видим и при набиращите все по-голяма популярност хромбуци. Производителите на тези устройства започват да вдигат летвата на високо, предлагайки характеристики присъщи на лаптопи, работещи с Windows. Хромбуците са готови за пазара на техника предназначена за бизнес клиенти и Dell Chromebook 13 е един от примерите за това.

Дизайн

Ако липсваше цветното лого, присъщо за всички хромбуци, потребителят трудно би установил, че това е именно хромбук. Черната карбонова обвивка и магнезиево шаси говорят за високия клас на компонентите, използвани в него. Chromebook 13 продължава запазената марка на лаптопите на Dell – потребителят да бъде продуктивен без да има нужда от огромен бюджет за целта.

review-dell-chromebook-13-3

Дисплей

В модела е използван 13 инчов матов FHD дисплей с чудесни ъгли на видимост и доста добро представяне при пряка слънчева светлина. Въпреки това текстът изглежда доста малък по размер на 13-те инча. Но и тук от компанията са се погрижили с допълнителни настройки за безпроблемно четене – увеличаване в браузъра или промяна на размера на шрифта по подразбиране, разбира се тези настройки променят и страницата, която се изобразява.

Технически характеристики

Dell Chromebook 13 има четири разновидности, една от които включва дисплей управляван с допир, но без функционалността на устройство 2 в 1. Най-скъпата конфигурация използва 2.9GHz Intel Core i5 процесор с 8GB РАМ и 32GB SSD диск. Всички модели имат 1,920 x 1,080 пикселов FHD дисплей. Въпреки че резолюцията може да изглежда малка, тя е напълно достатъчна и дисплей с по-голяма от тази би бил практически неизползваем. Удовлствието от използването на модела се допълва и от прекрасната клавиатура и тъчпад. Клавишите имат добро и отчетливо движение, а тъчпада е на удобно място и голямо бързодействие.

review-dell-chromebook-13-2

Батерия

Батерията отговаря на предварителните очаквания от 12 часа работа. Това е наистина доста добро постижение, вземайки в предвид останалите конкурентни модели. До някъде причината за това е самата операционна система, Chrome OS, която борави главно с приложения, които не се намират на устройството. Вземайки в предвид това може спокойно да кажем, че този модел може да работи на нормално натоварване с едва едно и ли две зареждания на седмица.

Заключение

Dell Chromebook 13 полага началото на нова ера за хромбуците, в която те се намират в среда, в която може да видим най-често лаптоп с Windows или Mac. Неговият черен карбонов дизайн приляга добре, както в домашна, така и в офис среда. А техническите му характеристики са достатъчни за да удовлетворят нуждите на потребителите. И всичко това на не особено висока цена.

Reviews

  • Дизайн10
  • Дисплей8
  • Хардуер10
  • Клавиатура и тъчпад10
  • Издръжливост на батерията10
  • 9.6

    Оценка