Ревю на Motorola Moto G4

review-moto-g4-1

Moto G устройствата на Motorola са заслужили репутацията си на високопродуктивни телефони на ниска цена. Дори със съперници като OnePlus и други китайски алтернативи, Moto G продължава да изумява. Moto G4, четвъртото поколение на гамата, продължава този стандарт.

Дизайн

Изглежда, че от компанията са решили да направят крачка назад по отношение на дизайна, но това далеч не е лошо нещо. Дизайнът е опростен и печели от леко променения вид. Не е толкова тънък телефон със своите 9,8мм. дебелина, но е далеч от предшественика си Moto G3, който е с 11,6мм. дебелина. На предната част на телефона откриваме само един говорител, намиращ се отгоре, вместо два, както беше миналата година. За чистия и опростен изглед спомагат и тънките краища, обграждащи екрана. За съжаление обаче задната страна е направена изцяло от пластмаса и отново може да се отвори за достъп до батерията. Жакът за слушалки е наличен, за разлика от Moto Z, и се намира на горната страна на устройството. Добро допълнение е и частичната защита от намокряне, което значи, че устройството няма да се повреди при леко намокряне, но е далеч от сертификата IP64.

review-moto-g4-2

Дисплей

В Moto G4 е поставен 5,5 инчов дисплей и за разлика от предишните телефони от серията, дисплеят е Full HD. Той е направен така, че да няма затруднения при използването му, дори при силна светлина. Видимостта при всякакви ъгли е на ниво, спрямо останалите модели в класа. Автоматичното регулиране на осветеността се обновява доста бързо, което допринася за удоволствието от използването на дисплея. Въпреки големината му, дисплеят на Moto G4 не затруднява по никакъв начин използването му с една ръка. Със своите 401ppi всичко, което се визуализира на дисплея, е с много по-добро качество, в сравнение с миналогодишния модел, който разполага с 294ppi.

Характеристики

За задвижване на устройството е поставен осемядрения Qualcomm Snapdragon 617, а заедно с Adreno 405 и 2GB РАМ памет G4 е най-мощния нискобюджетен телефон на пазара. Мястото за съхранение на данни е наболяла тема при устройствата от среден клас. Moto G4 отново изпъква. Той има две разновидности 16GB или 32GB вътрешна памет и възможност за поставяне на microSD карта с големина до 256GB.

review-moto-g4-3

Батерия

G4 притежава 3000mAh батерия, за която от компанията твърдят, че издържа 24 часа. Голям недостиг е невъзможността за премахване на батерията, следователно няма възможност за подмяна при евентуална повреда. За сметка на това е добавена функцията за бързо зареждане, но съвместимото зарядно не е в комплекта.

Камера

Moto G4 притежава 13MP камера позиционирана на задната страна на устройството. Може да изглежда, че от компанията не са обновилки сензора, но той е идеален за потребителя, искащ да заснеме бързо някаква снимка. Автофокуса е друг аспект, в който камерата е на ниво по-добро от очакваното. Въпреки това камерата се затруднява при фокуса на близки обекти. Що се отнася до видео заснемане, Moto G4 може да записва с Full HD резолюция. За съжаление липсва и автоматичното застопоряване по време на използване на камерата.

Заключение

Moto G е прекрасна поредица от телефони, която успешно комбинира средните характеристики и ниската цена. Moto G4 пренася тази успешна комбинация на следващо ниво. Много трудно биха се намерили недостатъци при използването или дизайна на устройството.

Reviews

  • Дизайн10
  • Дисплей10
  • Камера9
  • Хардуер10
  • Издръжливост на батерията8
  • 9.4

    Оценка